În America, există un orășel micuț care se numește România. Acesta este locuit de doar 20 de persoane și este considerat un oraș fantomă. Chiar dacă mulți s-ar gândi că numele acestuia este inspirat de la țara noastră, se pare că nu au nicio legătură. Tu ai auzit până acum de România, orașul fantomă din Statele Unite ale Americii?
România, orașul fantomă din Statele Unite ale Americii
În urmă cu mai bine de 140 de ani, Philip Roman a deschis o exploatare minieră undea în nord-estul Pennsylvaniei. Orășelul în care acesta a ajuns a fost numit România, după numele său, nu după numele țării noastre.
În momentul actual, în România locuiesc aproximativ 20 de oameni și acesta are aspectul unui oraș părăsit. Cu clădiri abandonate, imagini parcă desprinse din filmele de groază, localnicii sunt de-a dreptul dezamăgiți. Orașul a avut și perioade mai înfloritoare atunci când avea în jur de 100 de locuitori care munceau în mină.
Localnicii din România povestesc că, de-a lungul timpului, au circulat numeroase povești despre existența unor vrăjitoare care foloseau locul pentru practici dubioase. Tot localnicii susțin că au existat multe povești și despre sinucideri dubioase, dar și incendii misterioase.
În oraș nu mai există nici măcar linie ferată, aceasta fiind scoasă pentru că nu circula niciun tren prin zonă. La capătul orașului s-a înființat un poligon de tragere. Localnicii rămași în România sunt foarte dezamăgiți pentru că în zonă nu mai există locuri de muncă.
Locuitorii orașelor învecinate nu au auzit de acest oraș
În urmă cu câțiva ani, o localnică a oferit un interviu pentru AT1 și a dezvăluit că locuitorii orașelor învecinate nici măcar nu au auzit de acest oraș. Se pare că aceștia știu mai multe de România, țara noastră, decât de orășelul american, România.
„Am vorbit odată cu cineva care m-a întrebat: Ești chiar din România? Cum ai ajuns în Meyersdale?”, povestea Sarah, o localnică, conform libertatea.ro.
Nu foarte multe persoane au auzit de acest orășel, însă câțiva români au aflat de existența lui și au plecat să vadă cum arată satul cu același nume ca țara noastră. Ba chiar, unii dintre ei au documentat întreaga experiență și au făcut-o publică pe rețelele de socializare.