Iată acest puzzle matematic destul de dificil pentru necunoscători. La prima vedere poate părea greu de rezolvat, însă calculul este mai simplu decât ai crede. Nu uita, focusarea la test este cheia, în așa fel încât să fii câștigătorul.

În cât timp rezolvi acest puzzle matematic?

Ia-ți prietenii și jucați împreună acest test. Este o idee ideală să vă jucați atât singuri, cât și pe echipe. Țineți minte, timpul acordat este de doar 8 secunde, însă dacă nimeni nu dă răspunsul la timp, puteți continua.

Nu vă grăbiți să dați răspunsul, până nu calculați. Dacă nu puteți socoti în minte, puteți folosi un pix și o hârtie, astfel încât să fiți siguri. Sunteți pregătiți? Doar 5 din 100 de oameni reușesc performanța de a găsi soluția în limita de timp acordată, potrivit Jagran Josh.

Ești pregătit de joc?

Imagine reprezentativă pentru un test puzzle matematic. „Sursă: Captură ecran Jagran Josh”

Fie ca cel mai bun să câștige!

Rezolvare test puzzle

Dacă vă dați bătuți, fie vreți să vedeți cine a dat răspunsul corect, mai jos găsiți raționamentul. Nu era deloc greu!

Mai ușor ar fi să notați vietățile marine cu niște litere. Pentru crabi puteți folosi ”C”, peste pește ”P” și pentru căluțul de mare ”M”.

Astfel vom obține următoarele ecuații:

C+C+C=9

C=3

2P+C=7

2P+3=7

2P=4

P=2

P+2M=4

2+2M=4

2M=4-2

2M=2 => M=1

C+P+M=?

3+2+1=6

Data viitoare vei cu siguranță mai bun, așadar să nu-ți pierzi încrederea. Poți să mai încerci să rezolvi și alte teste, pentru a-ți dezvolta gândirea.