Un tânăr de doar 15 ani din Londra care s-a stins acum mulți ani urmează să fie canonizat. Acesta a înfăptuit două minuni pe vremea când era în viață, așa că va primi titlul de „sfânt”. El va fi primul sfânt din generația millenials. Iată care este povestea „influencerului lui Dumnezeu”.

Povestea „influencerului lui Dumnezeu”

Carlo Acutis, un tânăr de doar 15 ani s-a stins din viață în anul 2006, după ce s-a luptat cu leucemia. În timpul scurt pe care l-a avut de trăit, acesta a creat un site web unde prezenta rapoarte despre miracolele care au avut loc în lume. Acesta a petrecut și mult timp ajutând persoanele din Milano care nu aveau adăpost.

El și-a primit porecla de „influencerul lui Dumnezeu” pentru că răspândea informații despre credința catolică. Credea extrem de mult în asta și îți dorea ca și alte persoane să o facă.

influencer, dumnezeu, canonizare
Carlo Acutis                                                                                                                                                             Sursă foto: CNN

După ce acesta s-a stins  din viață, a înfăptuit câteva minuni. Una dintre acesta a implicat vindecarea unei tinere de 21 de ani care a fost la un pas de moarte. Aceasta suferise un accident grav de bicicletă în anul 2022, iar mama sa s-a rugat la mormântul lui Acutis. După asta, tânăra a început să se vindece și a fost externată din spital în 10 zile. Prima dată când Acutis a fost luat în vizor pentru o minune a fost în 2020 când un băiat brazilian s-a vindecat de anomalie pancreatică după ce s-a rugat la mormântul lui.

„Influencerul lui Dumnezeu” urmează să fie canonizat

Potrivit CNN, procesul de canonizare al lui Acutis va alea loc anul viitor în Piața Sf. Petru din Vatican. Papa Francisc și cardinalii au fost cei care au decis ca Carlo Acutis să fie primul sfânt din generația millenials.

Ce presupune procesul de canonizare? Ei bine, biserica va recunoaște înfăptuirea minunilor „influencerului lui Dumnezeu” și îl va transforma într-un sfânt. Încă nu s-a stabilit o dată exactă când va avea loc acest mare eveniment.