Nu știi ce rețetă de post să mai pregătești? Te-ai săturat de preparatele clasice și vrei să încerci ceva mai aparte? Iată cum să faci la tine acasă plăcintă cu cartofi și ceapă! Este un preparat delicios de care nu te vei mai sătura. Se face extrem de repede cu doar câteva ingrediente banale.
Plăcintă cu cartofi și ceapă
Practic, pentru a face acest preparat delicios de post nu avem nevoie de prea multe ingrediente. Câteva lucruri simple vor fi suficiente, pentru această rețetă gustoasă. Este vorba despre 600 de grame de făină, cam 350 – 370 ml de apă caldă, 20 de grame de drojdie proaspătă (sau 7 grame de drojdie uscată), 12 grame de sare, 10 grame de zahăr, cât și 40 ml de ulei. Toate aceste ingrediente vor fi folosite pentru a face aluatul plăcintei.
În același timp, pentru umplutură ne trebuie cam 400 de grame de cartofi țărănești. Aceștia se prepară folosind 350 de grame de cartofi fierți în coajă, o ceapă medie, boia dulce, sare, piper, chimen, cât și două linguri de ulei! Odată ce avem totul pregătit, putem începe să gătim, potrivit savoriurbane.ro.

Cum preparăm această plăcintă?
Primul pas pe care trebuie să îl urmăm este să punem într-un bol făina, apa, zahărul, cât și drojdia, iar apoi să amestecăm totul bine vreme de două minute. Apoi, turnăm încet cam 350 ml de apă, iar dacă mai trebuie, mai putem adăuga 20 – 30 de ml. Acum vom adăuga sarea și uleiul, după care frământăm bine aluatul vreme de 5 minute. La final, acesta trebuie uns cu puțin ulei.
Castronul trebuie acoperit, iar apoi vom lăsa aluatul la dospit. Acesta va avea nevoie de 20 de minute pentru a crește, însă, este posibil ca acest timp necesar să urce până la 45 de minute. Între timp, fierbem cartofii în coajă, iar după ce s-au răcit îi vom decoji.
Trebuie să tăiem cartofii în cubulețe, apoi să mărunțim bine ceapa, pe care o vom căli puțin în tigaie, cu două linguri de ulei și cu jumătate de linguriță de chimen. Acum adăugăm cartofii și mai lăsăm totul la călit vreme de 2 – 3 minute. Tot acum vom pune și piper, sare, dar și jumătate de linguriță de boia.
După ce cartofii s-au răcit, ei trebuie mărunțiți, iar apoi vom lua bile de aproximativ 150 de grame, din aluat. Acestea trebuie întinse, până când avem o foaie cu diametrul de 20 – 22 cm. Vom pune cam 55 de grame de umplutură, apoi aducem marginile aluatului spre centru.
La final, putem coace plăcintele într-o tigaie încinsă. Ele trebuie să stea cam 4 – 5 minute pe fiecare parte, la foc mic. La final, vom avea o plăcintă delicioasă, de care nu ne vom mai sătura!
Sursă: click.ro