Plăcinta ciobanului este un preparat inedit care se prepară extrem de ușor. Îi vei surprinde pe cei dragi din prima clipă. Iată tot ce ai nevoie pentru a o pregăti la tine acasă!

Plăcinta ciobanului

Carnea roșie conține aminoacizi importanți pentru consolidarea masei musculare și ajută la dezvoltarea creierului în condiții optime. Aceasta este bogată în vitamina E, antioxidanți și are acizi grași, care reduc procesul de îmbătrânire. De asemenea, pentru a-i păstra prospețimea, carnea se ține la congelator și rezistă cel mult 4 luni.

Revenind la rețeta noastră, ingredientele de care ai nevoie sunt:

  • 750 g cartofi
  • 750 g carne de vită tocată
  • 100 ml supă clară de vită
  • 100 g unt
  • 1 ceapă
  • 1 morcov mare
  • 150 ml sos de roșii
  • 200 g mazăre congelată
  • sos Worcestershire
  • sare
  • piper
placinta ciobanului, reteta, ingrediente
Plăcinta ciobanului Sursă: fotografie generată de DALL-E

Cum preparăm plăcinta ciobanului?

Primul lucru pe care trebuie să îl facem este să curățăm cartofii și să îi tăiem cubulețe, după care să îi punem la fiert în apă cu sare. Când ne dăm seama că sunt gata? Ei bine, îi putem testa cu o furculiță, iar atunci când aceasta se pătrunde ușor în ei, cartofii s-au fiert.

Ulterior, topim jumătate din cantitatea de unt într-o tigaie și adăugăm ceapa și morcovul  la călit, până în momentul în care devin translucide. Punem apoi mazărea, iar după 5 minute adăugăm carnea tocată și amestecăm până când se mărunțește. Spre final, condimentăm cu sare și piper în funcție de cantitatea dorită, turnăm supa, sosul de roșii și lăsăm carnea la fiert până se pătrunde.

Sosul Worcestershire se adaugă după gust, iar preparatul se mai ține pe foc încă un minut. Cartofii fierți se scurg, se pasează și se amestecă cu restul untului și sare. Carnea se întinde uniform într-o tavă și se adaugă piureul peste ea. De asemenea, cuptorul trebuie setat la 190 de grade, iar plăcinta se coace pentru aproximativ 30 de minute până se rumenește.