Pizza cu foiță de aur a fost prezentată la un campionat internațional de pizza care s-a derulat weekend-ul trecut la București. Un tânăr a preparat această delicatesă cu care să se califice la Campionatul Mondial din 2025 care va avea loc în Parma, Italia.

Pizza cu foiță de aur

Un tânăr din Odorheiul Secuiesc a impresionat o mulțime de oameni cu o pizza cu foiță de aur. Produsul a fost preparat la Campionatul Internațional de Pizza, competiție derulată pe 14 și 15 octombrie la București. Peste 120 de pizzeri au participat cu speranța de a se califica la Campionatul Mondial de la Parma, care va fi organizat în 2025, scrie adevărul.ro.

Pizza napoletană cu buratina învelită în foiță de aur mai conține gelatină din leurdă, trufe negre și trufe de vară și a impresionat juriul. Pizzerul nu știe deocamdată cât va costa și dacă produsul se va regăsi pe viitor în marile orașe, dar speră să dea lovitura și să câștige un loc care să-i permită să concureze, în 2025, la Campionatul Mondial de Pizza de la Parma (Italia). Ingredientele sunt bio și au fost alese cu grijă alese de Jakab.

Am o pădure, e pădurea mea, iar de acolo iau trufele. Am grijă să fie totul de cea mai bună calitate”, dezvăluie pizzerul.

pizza, foita de aur, preparat inedit
Pizza cu foiță de aur Sursă: fotografie generată de DALL-E

Pizza cu foiță de aur ar putea ajunge la fel de cunoscută ca platoul de carne în foiță suflată cu aur și cafeaua cu aur, vedete într-un restaurant de lux din Cluj. Un platou de vită cu foiță de aur costa, în momentul lansării, nu mai puțin de 6.000 de lei.  În același restaurant din Cluj se vindea, anul trecut, cafea cu spumă de aur, inițial la prețul de 60 de lei, mai scump decât în Dubai, așa cum se lăuda patronul restaurantului.

 „Dacă doriți să vă răsfățați iubita sau pe dumneavoastră, o puteți face cu o cafea la doar 60 de lei. O cafea specială, cu foiță de aur. Mai bun și mai scump decât în Dubai. Atât s-a putut!”, spunea proprietarul, Avram Gal.