Undeva aproape de Constanța există un mic oraș care nu figurează pe nicio hartă din lume. Acesta se află aproape de o bază militară NATO și urmează să devină cel mai modern oraș de la noi din țară. Iată tot ce trebuie să știi despre orașul din România care nu apare pe nicio hartă!

Orașul din România care nu apare pe nicio hartă

Cei de la NATO dezvoltă o localitate care, în viitor, va avea în jur de 10.000 de locuitori. Întins pe aproape 2.300 hectare de pământ, acesta va dispune de clădiri, spital, grădinițe, școală, depozite de combustibil, hangare pentru avioane de luptă, dar și magazine și parcuri de distracții.

NATO preconizează că mini-orașul pe care îl vor construi va fi cel mai modern oraș din România. Proiectul va fi finalizat în următorii cinci ani, iar investiția va fi de aproximativ 2,5 miliarde de euro.

Primarul din Constanța și-a exprimat opinia despre întreg proiectul și a dezvăluit cât de benefic va fi acest mini-orășel.

„Orașul Constanța a devenit important în contextul agresiunii Rusiei în Ucraina și situației generale de la Marea Neagră. Eu mă aștept la multe investiții publice. Statul trebuie să își asume investiții publice în această zonă, inclusiv Baza de la Mihail Kogălniceanu, care este într-un proces de modernizare și extindere. Se estimează că, în următorii ani, acolo vor fi 10.000 de persoane, incluzând trupe și familiile lor. Va fi ca un mic orășel, unul dintre cele mai mari din Europa ale NATO”, a declarat Vergil Chițac, la DCNews TV.

oras, baza nato, mihail kogalniceanu
Mini-orășelul care nu apare pe hartă                                                                             Sursă: fotografie generată de DALL-E

NATO modernizează și altă bază

Pe lângă baza de la Mihail Kogălniceanu, NATO modernizează și Baza 71 Aeriană de la Câmpia Turzii. Acest proiect costă aproximativ un miliar de lei și trebuie să fie dus la bun sfârșit până în decembrie 2024.

„Dezvoltarea bazei nu poate decât să protejeze orașul. Din punct de vedere economic, este foarte benefic. Toată lumea cantonată la bază își va cheltui banii aici”, a explicat Dorin Lojigan, primarul Municipiului Câmpia Turzii.