Află detalii impresionante despre Prințesa Diana! Unul dintre cei mai iubiți membrii ai Familiei Regale a Marii Britanii a avut parte de un destin tragic, ea trecând la cele veșnice la vârsta de doar 36 de ani. Chiar și în ziua de astăzi ea este extrem de regretată, datorită simplității și bunătății de care a dat dovadă în orice moment.

Prințesa a suferit un grav accident de mașină la Paris, alături de Dodi Al Fayed, în august 1997. Acest eveniment trist a fost extrem de dezbătut de-a lungul timpului, mulți invocând ipoteza potrivit căreia cineva a vrut ca accidentul să-i aducă sfârșitul prințesei.

Cei doi se întorceau acasă după ce petrecuseră 10 zile împreună la bordul iahtului lui Mohamed Al Fayed, care naviga în largul coastei Sardiniei, notează Tatler. Nu aveau să stea prea mult aici, deoarece pe 31 august, Daiana trebuia să zboare în Londra pentru a-și întâmpina fiii, care se întorceau dintr-o vacanță de vară la Balmoral.

Din păcate, în încercarea de a evita paparazzi, controlul mașinii a fost pierdut în zona Pont de l’Alma.

De ce Prințesa Diana nu a fost înmormântată într-un cimitir?

Familia plănuia să o îngroape în cavoul familiei, situat în cimitirul de la Great Brington, însă fratele său a luat decizia finală. Astfel, Prințesa a fost dusă pe o mică insulă izolată, acoperită de copaci, la Althorp Estate, cunoscută sub numele de Oval Lake Grave.

„S-a decis să o înmormântăm pe Diana, Prințesă de Wales, pe terenul Althorp Park, unde mormântul ei poate fi îngrijit corespunzător de familia sa și vizitat în intimitate de fiii ei„, a declarat fratele ei, Charles, potrivit People.

Tot el a spus că locul este extrem de liniștit și frumos, foarte asemănător cu personalitatea prințesei.

Imagine reprezentativă pentru locul unde e înmormântată Prințesa Diana. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

Acolo exista și un pod, însă imediat după înmormântare acesta a fost înlăturat. Interesant este și că Lacul Oval a fost creat în secolul al XIX-lea, deoarece familia lor era extrem de pasionată de patinaj. Tot familia a plantat acolo 36 de stejari, pentru fiecare an din viața regretatei Diana, mai scrie sursa citată mai sus.

Din păcate, cavoul nu a fost deschis niciodată publicului, însă doritorii îi pot aduce un omagiu la un memorial construit pe terenul din Althorp în iulie 1998.