Mierea din România care este mai sănătoasă decât cea de manuka. Are proprietăți antibacteriene, este delicioasă la gust și este mult mai ieftină. Puține persoane știu, însă, cât de benefică este pentru organism. Iată despre ce sortiment de miere este vorba și tot ce trebuie să știi despre ea!

Mierea din România care este mai sănătoasă decât cea de manuka

În ultimii ani, mierea de manuka a ajuns să fie extrem de cunoscută și pe piața din România. Aceasta este produsă în Noua Zeelandă, a și a generat mare interes în rândul românilor și nu numai. Aceasta are beneficii uimitoare pentru organism, însă prețurile nu sunt deloc unele mici.

Se pare însă că există un înlocuitor chiar mai bun. Un studiu realizat de mai mulți cercetători susține faptul că mierea de mană este mai sănătoasă decât cea de manuka.  Mierea de mană este, oricum, una ceva mai specială. Mai exact, ea nu este produsă din nectarul florilor, ci din seva copacilor. Aici putem vorbi despre brad, fag, arțar, dar și stejar. Mierea are o culoare mai închisă, dar și o consistență mai densă.

Mierea de mană are un efect antibacterian apropiat sau similar cu cel al antibioticelor. Mierea polifloră de munte, la rândul ei, conține o activitate bactericidă și inhibitoare mult mai mare decât mierea de manuka. Astfel, și aceasta este mai sănătoasă decât mierea de manuka. Conform cercetătorilor, 35% din totalul probelor de miere polifloră analizate au prezentat o activitate bactericidă mai mare decât mierea manuka 550. În același timp, 79% din totalul probelor poliflore au avut o activitate bactericidă mai mare decât mierea Manuka 250 și 100.

miere, manuka, mană
Miere de mană Sursă: fotografie generată de DALL-E

Ce beneficii are consumul de miere de mană?

  •  Întărirea sistemului imunitar

  • Proprietăți antibacteriene și antivirale

  • Efect calmant pentru gât

  • Sursă de energie

  • Susține sănătatea digestivă

  •  Ajută la reducerea inflamației

  • Reglarea somnului

  • Susține sănătatea pielii

  •  Efect antioxidant puternic

  • Susține sănătatea cardiovasculară

Mierea de mană poate fi consumată în diverse moduri, în funcție de preferințe. Poate fi adăugată în ceaiuri, smoothie-uri, cereale sau consumată direct cu o linguriță. De asemenea, poate fi folosită ca îndulcitor natural în diferite rețete, oferind un plus de aromă și beneficii pentru sănătate.

Sursă: fanatik.ro