Ochiul Beiului este un lac fascinant din țara noastră, care se află în Parcul Național Cheile Nerei, Beușnița,  judeţul Caraş-Severin. Până aici, traseul este unul splendid, mai ales dacă sunteți împătimiți ai muntelui. Natura este uimitoare și vă va oferi un spectacol încântător, lacul aflându-se la o altitudine de 310 metri.

Curiozități despre Lacul Ochiul Beiului

Mulți curioși ajung până la acest lac, datorită legendei interesante. Se spune că el  s-a format după ce fiul unui renumit turc domnea asupra ținutului. El s-a îndrăgostit de fiica unui păstor. Tatăl lui nu a fost de acord cu iubirea lor, așadar și-a trimis oamenii să o ucidă pe fată. După ce a plâns zile în șir, tânărul a decis să-și pună și el capăt zilelor în același loc, deoarece simțea că viața lui nu mai are sens. Așadar, lacul a fost format din lacrimile sale amare, notează Turism Istoric.

Tot în acest loc, de sărbătoarea Sânzienelor, ar veni niște vrăjitoare care îi ademenesc pe bărbați.

Dacă vă întrebați cum de lacul are acestă culoare deosebită, ei bine ea e datorată dioxidului de carbon și  calcarului de pe fundul lacului. De asemenea, acest lac nu îngheață niciodată, deoarece este alimentat de un izvor carstic.

Imagine reprezentativă pentru Ochiul Beiului. „Sursă: Fotografie generată de AI”

Pe lângă acest lac puteți să mergeți și la cascada Beușnița sau la Cascada Văioaga. Ambele vă vor lăsa cu gura căscată. Desigur, excursia nu se termină aici, deoarece trebuie să ajungeți neapărat și la Cascada Bigăr, care a fost declarată ca fiind cea mai frumoasă din lume în anul 2013.

Din păcate, în anul 2021 o parte din ea s-a prăbușit, dar chiar și așa ea atrage numeroși turiști. Și aceasta are o legendă legată de iubirea veșnică. O femeie care nu putea avea copii a băut apă de la cascadă și a născut o fată, care nu avea voie să se îndrăgostească, deoarece va muri. Cu toate astea, un băiat pe nume Bigăr a cucerit-o.

După ce a fost închisă într-o grotă, o vrăjitoare ar fi auzit-o și i-a transformat părul într-o cascadă, acolo unde băiatul s-a și aruncat, odată cu fata. Așadar, cine vine aici și bea apă vor avea parte de o iubire nemaivăzută, potrivit bm.