Vezi ce pași trebuie să urmezi pentru a obține chiar o bucătăria ta o carne fragedă la fel ca la restaurant. Nu e deloc greu, ci trebuie doar să ai răbdare și să știi ce să-I faci înainte de a o găti.

Ești pregătit să afli?

Trucuri pentru o carne fragedă

1. Suc de lămâie – Înainte de a băga carnea la cuptor, fie de a o găti pe grătar ar fi bine să adăugați sucul de lămâie sau de lime peste carne. În acest fel ea se va frăgezi, notează Southern Living.

2. Bicarbonat de sodiu – Poate nu știai însă acesta este excelent în bucătărie. Tot ce trebuie să faci este să pui niște bicarbonat în apă și apoi să înmoi carnea pentru a neutraliza acidul.

Imagine reprezentativă pentru o carne fragedă. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

3. Marinadă din fructe – Carnea va avea un gust cu totul și cu totul aparte dacă vei adăuga câteva bucățele de kiwi, mango, ananas sau papaya. Ele îi vor oferi un gust dulceag, iar textura ei va fi una foarte moale, potrivit All Recipes.

4. Oțet – Adaugă puțin oțet peste carnea ta alături de câteva ierburi aromatice, iar gustul va fi divin.

5. Gătitul lent este un alt secret al marilor bucătari. Cu cât vei grăbi tot acest proces cu atât ea va ieși mai uscată, deoarece nu are timp să-și ia savoarea și lichidele, conform Medium.

6. Iaurtul ajută și el la frăgezirea cărnii, deci nu ezitați să-l folosiți.

7. Berea sau vinul ajută și ele, dacă vă doriți o carne suculentă care să vi se topească în gură. Spre exemplu, berea conține acizi și taninuri, care descompun carnea și o înmoaie, informează foodandwine.com. La fel ca și în celelalte cazuri puteți adăuga și alte mirodenii, usturoi și foi de dafin.8. Ceaiul negru – Poate părea foarte ciudat, însă acest lichid frăgezește mult. Trebuie să puneți1-2 căni de ceai negru tare rece într-un vas și apoi să puneți carnea acolo. Cu cât stă mai mult, cu atât ea va fi mai moale, scrie carinanorthqualitymeats.com.