Ana Maria Bărbosu este câștigătoarea medaliei de bronz la gimnastică! Aceasta a fost decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS), după contestația făcută. Acum, Sabrina Voinea a trecut pe locul 4, contestația ei fiind respinsă.

Mesajul transmis de Ana Maria Bărbosu

La scurt timp după decizia favorabilă, tânăra a ținut să transmită un mesaj emoționant pentru colegele sale.

“Sabrina, Jordan, gândurile mele se îndreaptă spre voi. Ştiu ce simţiţi, pentru că am trecut şi eu prin asta. Dar ştiu că vă veţi întoarce mai puternice. Sper din adâncul sufletului meu că la următoarea ediţie a Jocurilor Olimpice toate trei vom urca pe acelaşi podium. Acesta este visul meu adevărat! Această situaţie nu ar fi avut loc dacă responsabilii ar fi respectat regulamentul. Noi, sportivii, nu suntem de vină, iar ura pe care o primim este dureroasă. Am vrut să închei această ediţie a Jocurilor Olimpice Paris 2024 în spiritul olimpismului, adevărata valoare a lumii”, a scris Ana Bărbosu pe Instagram.

Imagine cu Ana Maria Bărbosu. „Sursă: Instagram”

De asemenea, Nadia Comăneci a spus că îi va da Sabrinei, medalia ei de bronz de la Montreal, scrie Antena 3 CNN.

Jordan Chiles nu e deloc mulțumită de cele întâmplate, așadar a făcut apel la TAS.

„USOPC va face apel la recenta decizie luată de Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) cu privire la Jordan Chiles”, a declarat organizația într-o declarație duminică. „Credem cu tărie că Jordan a câștigat pe bună dreptate medalia de bronz și au existat erori critice atât în punctajul inițial de către Federația Internațională de Gimnastică (FIG), cât și în procesul ulterior de apel al TAS, care trebuie abordate”, se arată în comunicatul TAS.

Totodată, gimnasta a anunțat public că va lua o pauză după tot acest val de reacții negative asupra ei.

„O să-mi iau acest timp și voi renunța la social media pentru sănătatea mea mintală. Mulțumesc!”, a scris sportiva, pe Instagram.

Acum, de vină pentru întreaga situație ar fi Cecile Landi, antrenoarea gimnastei, după cum se scrie în presa americană. Ei spun că ignoranța femeii a costat-o pe Jordan bronzul olimpic, după cum se arată în Essentially Sports.