Dacă și tu te-ai săturat de rețetele clasice de gem, atunci ai ajuns unde trebuie. Mai jos ți-am pregătit o rețetă delicioasă de gem de banane și nuci. Acest gem se face extrem de ușor și, cu siguranță, va fi îndrăgit de toți cei dragi ție. Iată tot ce ai nevoie pentru acesta și cum se prepara!

Gem de banane și nuci

Acest gem este un adevărat deliciu și este numai bun de servit la micul dejun. Pentru a-l prepara, ai nevoie de doar câteva ingrediente. Trebuie să știi, însă, că ai nevoie și de răbdare. Chiar și așa, rezultatul final va merita din plin orice efort.

Ingrediente

  • 6-7 banane coapte (aproximativ 1 kg)
  • 300 g zahăr (poți ajusta cantitatea în funcție de preferințe)
  • 1 lămâie (zeama și coaja rasă)
  • 100 g nuci (tocate grosier)
  • 1 linguriță de extract de vanilie (opțional)
  • 1 linguriță de scorțișoară (opțional)
gem, banane, nuci
Gem de banane și nuci Sursă: fotografie generată de DALL-E

Mod de preparare

Începe prin a curăța bananele, taie-le în felii subțiri sau în cuburi mici și pune-le într-o cratiță mare. Peste ele, adaugă zahărul, zeama și coaja de lămâie. Apoi, pune totul pe foc și amestecă încet pentru a permite zahărului să se topească. Amestecul trebuie să fiarbă aproximativ 20-30 de minute la foc mic. Nu uita că trebuie să amesteci din când în când până când bananele se descompun și devin un piure. Dacă îți dorești o textură mai fină le poți blendui.

După ce gemul a ajuns la consistența pe care ți-o doreai, adaugă nucile tocate grosier și amestecă bine. Pentru un plus de aromă, puteți adăuga extractul de vanilie și scorțișoara la final. În ultimă fază, mai pune totul la fiert pentru aproximativ 5 minute pentru ca nucile să își elibereze aroma.

Ultimul pas este să torni gemul în borcane, să le sigilezi și să le lași să se răcească complet, cu capacul în jos pentru a se forma un vid natural. Apoi, le poți depozita într-un loc răcoros.