Detaliul de care trebuie să ții cont atunci când cumperi banane. Specialiștii avertizează toți oamenii atunci când vine vorba de acest lucru. Dacă ești atent și respecți sfaturile date de aceștia, îți poți salva singur viața. Iată tot ce trebuie să știi despre acest subiect!

Detaliul de care trebuie să ții cont atunci când cumperi banane

Bananele sunt nelipsite din coșurile de cumpărături ale românilor. Mulți nu știu, însă, că unele dintre acestea le pot crea probleme grave de sănătate. Specialiștii trag un semnal de alarmă atunci când vine vorba de bananele cumpărate din supermarket.

Potrivit ruhr24.de, oamenii trebuie să fie atenți la umiditatea care se găsește pe aceste fructe. Din păcate, aceasta apare din motive logistice pentru că de cele mai multe ori sunt depozitate sau transportate în spații frigorifice.

Ulterior, când sunt plasate într-un mediu mai cald există posibilitatea să se formeze condens la suprafața lor. Acest lucru are loc din cauza diferențelor mari de temperatură, cum ar fi atunci când bananele sunt aduse dintr-un depozit frigorific în aerul mai cald al supermarketului.

Așadar, dacă banana este umedă și lipicioasă nu trebuie pusă în coșul de cumpărături. Mucegaiul se poate forma rapid în banană, aspect care poate duce la probleme serioase de sănătate. În schimb, dacă banana are un miros plăcut și nu are pete maro mari, atunci este bună de consumat.

banane, supermarket, beneficii
Banane Sursă: fotografie generată de DALL-E

Beneficiile consumului de banane

Bananele sunt bogate în nutrienți importanți pentru sănătatea umană, cum ar fi vitamina C, vitamina B6, potasiu și fibre. Nutriționiștii recomandă consumul acestor fructe exotice pentru că au în compoziția lor zaharuri naturale.

Mai exact, conțin glucoză, fructoză și zaharoză, care oferă energie rapidă. Mai mult, reprezintă o gustare ideală pentru sportivi și persoanele care au un stil de viață activ. Totodată, bananele contribuie la menținerea sănătății inimii.

Sprijină tensiunea arterială normală. Un alt beneficiu important constă în faptul că ajută sănătatea digestivă. Când nu sunt coapte au în compoziția lor cantități considerabile de fibre dietetice, precum amidon rezistent și pectină.

Sursă: fanatik.ro