Dopurile de plută o întrebuințare la care nimeni nu s-ar fi gândit niciodată. Efectele pe care le au îți pot salva frigiderul și te pot scuti de ore întregi de curățenie. Iată de ce să pui un dop de plută în frigider! După ce vei citi acest articol, cu siguranță viața ta se va schimba radical.

De ce să pui un dop de plută în frigider?

După ce desfaceți o sticlă de vin, cu siguranță optați să aruncați dopul de plută. Ei bine, acest lucru se va schimba după ce vă vom spune la ce este folositor acest dop. Dacă acesta este pus în frigider, mirosurile neplăcute vor dispărea. Da, ați citi bine.

Cu siguranță, mulți dintre voi vă confruntați cu această problemă și vă doriți să scăpați de aceste mirosuri. Oricând de curat și bine organizat ar fi frigiderul, mirosurile neplăcute nu ezită să apară. Așadar, metoda cu dopul de plută vă va fi de mare folos. Pe lângă asta, veți economisi și timp pentru că, cu siguranță, curățați foarte des frigiderul din cauza mirosurilor.

dop de pluta, frigider, miros
Dop de plută                                                                                                                   Sursă: fotografie generată de DALL-E

Tot ce trebuie să faci pentru a beneficia de proprietățile dopului este să îl pui într-un pahar cu apă și să îl pui în frigider. Ține cont că trebuie să îl schimbi o dată la două sau trei zile. Acesta va emana un miros plăcut de citrice și va face alimentele să reziste o perioadă mai îndelungată.

Dopul de plută poate fi util și atunci când faci grătar

Dopul de plută are mai multe întrebuințări. Dacă nu știai până acum, acesta poate fi folosit și la grătar. Tot ce trebuie să faci este să înmoi un dop de plută în alcool, iar mai apoi să îl pui în grătar peste lemne. Ulterior, îl poți aprinde cu o brichetă, iar focul se va prinde și de lemne. În acest fel, nu trebuie să îți mai faci probleme că nu ai cu ce să aprinzi grătarul sau că alte metode nu funcționează așa cum îți dorești.