Află de ce ar trebui să adăugi sare în cafea! Mulți nici măcar nu ar încerca acest truc, însă odată devenit viral pe TikTok, foarte mulți și-au dorit să pună și ei sare. Iată câteva rețete neobișnuite!

La ce ajută sarea în cafea?

Nu toată lumea știe, însă acest truc a mai fost folosit și în trecut pentru a reduce amărăciunea naturală a acesteia, scrie Unica.

„Sarea ajută la amplificarea aromelor și la atenuarea amărăciunii”, a explicat dieteticianul Jennifer Pallian, potrivit wellandgood.com.

Desigur, nu trebuie să adaugi decât un vârf de sare, astfel încât cafeaua să aibă un gust mult mai bun și mai potențat. Dacă totuși vă doriți să fie mai dulce, puteți să adăugați un sirop de caramel. Spre exemplu, în Turcia, pe vremuri se obișnuia ca viitoarea mireasă să pregătească cafea cu sare pentru viitorul ei soț și familia acestuia, notează Perfect Daily Grind. Și în Nordul Scandinaviei această cafea este extrem de consumată de locuitori.

„Atunci când receptorul amărui și receptorul sării sunt activate în același timp, se poate ajunge la ceea ce se numește „percepție intermodală”. Acest lucru suprimă gustul amar și crește alte simțuri gustative, cum ar fi dulceața„, a explicat un expert pentru sursa citată mai sus.

Cum să prepari cafeaua pentru a fi delicioasă?

În primul rând tipul cafelei poate determina gustul și aroma. Boabele de cafea proaspete sunt excelente pentru a obține o cafea minunată. Mai mult, trebuie să fiți atenți și la câtă apă puneți. Ideal ar fi să adăugați doar 2 linguri de cafea pentru fiecare 6 unități de apă.

Imagine reprezentativă pentru o ceașcă de cafea. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

Mulți adoră cafeaua rece, așadar puteți pune niște lapte și câteva cuburi de gheață. Opționale sunt siropurile dulci sau ușor sărate. Și scorțișoara este adesea folosită pentru prepararea unor cafele cu o aromă irezistibilă. Cacao, cardomomul, lămâia sau menta sunt alte ingrediente care vor da o anume savoare băuturii preferate, așadar merită încercate.