Tu știi de ce călugărițele își mănâncă masculii? Gestul lor este plin de mister, însă numeroși specialiști l-au analizat îndeaproape. Mai precis, ei spun că totul se întâmplă imediat după procreere.

Explicații la întrebarea ”De ce călugărițele își mănâncă masculii”?

Unii experți spun că masculii sunt o masă bună, iar de multe ori femelele nu mai pot discerne. De multe ori, masculii unor specii se oferă chiar ei ca hrană femelelor după ce au terminat împerecherea, potrivit Discover Magazine. Ei fac asta, în semn de sacrificiu pentru pui. Alți specialiști numesc acest act drept „efect secundar neadaptat” al agresivității feminine.

De asemenea, numeroase studii au scos la iveală faptul că femelele sunt mai predispuse să mănânce masculi atunci când le este foame, ele ajungând în cele din urmă să producă ouă mai voluminoase și  mai multe. Masculii cei mai mari sunt și cei mai predispuși la un astfel de sfârșit, deoarece ar constitui o masă mai bogată, deci energia femelelor va fi și mai mare, notează Britannica.

Imagine reprezentativă pentru călugăriță. „Sursă: Fotografie generată de AI”

Nu în cazul tuturor clugărițelor se procedează așa, specialiștii observând că dacă masculul îi oferă mâncare regurgitată, secreții salivare, sau părți ale corpului selectate, durata împerecherii se prelungește.

Și mătcile rugătoare mușcă adesea capetele partenerilor lor după împerechere, astfel încât să-și hrănească puii. Mai mult, păianjenii și  văduvă neagră practică canibalismul. Cercetătorii au mai observat acest comportament și la caracatițe, însă după câteva împerecheri.

„Am fost surprinși să constatăm că o caracteristică atât de simplă, cum ar fi cât de mici sunt masculii în raport cu femelele, are un efect atât de mare asupra frecvenței canibalismului genetic”, a declarat Wilder, de la Universitatea Miami din Ohio.

Curiozități despre călugărițe

1. Femelele pot depune până la 400 de ouă.

2.Ele își pot răsuci capul la 180 de grade.

3. Călugărițele sunt utile în grădini, deoarece mănâncă dăunătorii.

4.Ele au o singură ureche, poziționată în partea inferioară a abdomenului.

5.Această insectă nu atacă și nu este periculoasă pentru om.

6.Ele îți schimbă coloritul în funcție de pradă și acționează extrem de rapid.

7.Femelele au nevoie de mult mai multă hrană decât masculii.