Ciocolata Dubai a ajuns să fie un fenomen în întreaga lume, iar rețelele de socializare sunt pline de persoane care gustă sau prepară acest desert. Ei bine, întrebarea care probabil stă pe buzele multora este de ce a ajuns ciocolata Dubai să fie atât de căutată? Iată care este realul motiv!

De ce a ajuns ciocolata Dubai să fie atât de căutată?

Acest desert a fost creat de Sarah Hamouda, o femeie însărcinată din Dubai care și-a dorit să se bucure de un desert de-a dreptul special. Rețeta a ajuns imediat virală pentru ingredientele ei aparte și totuși speciale. Oamenii s-au înghesuit imediat să deguste acest preparat, astfel că locul unde Sarah a produs acest desert nu mai făcea față cu comenzile. În Dubai, o porție de ciocolată costă nici mai mult, nici mai puțin de 90 de lei.

Ulterior, rețeta s-a viralizat și tot mai multe cofetării au preluat-o și au introdus-o în meniul lor. Nici oamenii simpli nu au stat departe și au încercat să prepare această ciocolată. Care este totuși secretul ei? Combinația unică de ciocolată, cataif și pastă de fistic îi oferă un gust aparte pe care nu îl mai găsești nicăieri. Atât gustul, cât și viralizarea pe rețelele de socializare i-a făcut pe tot mai mulți să fie curioși să o încerce. Chiar și în România mai există foarte puține cofetării care nu produc ciocolata Dubai. La noi, prețul este puțin mai scăzut față de cel din Dubai.

ciocolata, dubai, virala
Ciocolata Dubai Sursă: fotografie generată de DALL-E

Cum se prepară ciocolata Dubai?

Rețeta pentru acest preparat este relativ simplă. Ai nevoie de doar câteva ingrediente și multă răbdare.

Ingrediente pentru rețetă:

  • 200 g ciocolată cu lapte
  • 45-50 g cataif
  • 4-5 linguri pastă de fistic
  • 20 g unt

În timp ce cataiful se rumenește ușor în unt, ciocolata se topește la abur sau în cuptorul cu microunde. Tot ce mai rămâne de făcut apoi este să amestecați pasta de fistic cu cataiful. Ciocolata se topește, se toarnă într-o formă special și peste ea se adaugă amestecul de cataif. Apoi se sigilează tot cu ciocolată și se dă la frigider.