Iată cum scăpăm de musculițele de la fructe din locuință! Multă lume se confruntă adesea cu această problemă, de multe ori aceste zburătoare fiind stresante. Acestea apar mai ales în sezonul cald, odată cu apariția fructelor și se înmulțesc extrem de repede.
Trucuri simple despre cum scăpăm de musculițele de la fructe
Un specialist a explicat cum apar aceste musculițe, dar și ce adoră ele cel mai mult. În acest fel putem tăia răul de la rădăcină și să le prevenim cât putem de mult. Acesta a precizat că o singură femelă poate depune peste 100 de ouă, care în 10 zile eclozează, așadar înmulțirea se face foarte rapid.
„Pe măsură ce fructele îmbătrânesc, procesul de fermentare începe să le descompună. Acest proces creează alcooli și oțeturi care atrag muștele de fructe, dar le face și mai puțin atrăgătoare pentru noi”, s pus Dr. Stevison, pentru Country Living.
În primul rând trebuie să găsiți sursa problemei, apoi să ștergeți foarte bine suprafețele afectate. Chiar și scurgerea de la chiuvetă poate fi un focar de muște, deci este foarte important să verificați și acest mediu. De asemenea, gunoiul poate fi și el un loc prielnic pentru aceste zburătoare. Așadar, resturile ar trebui aruncate zi de zi, iar coșul ar trebui spălat cu substanțe puternice. Fructele și legumele ar trebui băgate în frigider, în așa fel încât să nu mai întâmpinăm astfel de probleme.
Oțetul poate fi un remediu bun pentru musculițe. Tot ce trebuie să faceți este să umpleți un recipient cu apă, în care să adăugați câteva linguri de oțet și zahăr. De asemena, tot aici puteți pune și puțin detergent de vase. Bolul trebuie apoi pus în zonele unde există probleme, de obicei în bucătărie, sau acolo unde aveți fructiera, potrivit Healthline.
Capcane pentru musculițe
Alcoolul, vinul vechi sau berea pot fi și ele capcane pentru musculițe. Totodată, puteți pune niște bucăți din fructele prea coapte sau stricate într-un borcan. Apoi, introduceți un con din hârtie cu partea îngustă în jos, notează Good Housekeeping.
Desigur, în magazine există și substanțe special concepute pentru musculițe, așadar le puteți folosi. Uleiul esențial de lămâie ar putea ajuta și el foarte mult. Puteți adăuga câteva picături pe care să le diluați în apă, iar apoi să pulverizați substanța obținută prin casă.
Unele musculițe pot mușca, în acest fel, pe corp apărând tot felul de bubițe roșii care creează disconfort. De obicei, cele de nisip creează astfel de probleme.