Cum să faci un city break de o zi? Această întrebare stă pe buzele multor persoane, mai ales după ce acest tip de vacanțe a devenit tot mai viral. Iată tot ce trebuie să știi despre organizarea unei astfel de excursii!
Cum să faci un city break de o zi?
Atunci când vine vorba de un city break, foarte multe persoane se gândesc la o excursie de aproximativ 3-4 zile. Ei bine, ultimele trenduri în materie de vacanțe sunt excursiile de o zi. Monica Stott, în vârstă de 37 de ani, din Wrexham, Țara Galillor, este pasionată de călătorii. Vizitele sale în marile orașe europene sunt recunoscute în mediul online drept excursii extreme de o zi. A planificat, de-a lungul timpului, mai multe astfel de excursii.
Aceasta a vizitat Lisabona, Milano, Bergamo și Lisabona, dar și Reykjavik în doar o zi. În prezent, este blogger de călătorii full time. A descoperit conceptul de city break de o zi atunci când pleca în călătorii pentru muncă.
“Cred că oamenii sunt mereu surprinși să afle că ai senzația reală că ai fost în vacanță”, a spus ea, potrivit BBC.
“Zburam adesea pentru o întâlnire de o oră sau două și mă întorceam acasă. Apoi mi-am dat seama că aș putea rămâne mai mult și să profit de o zi întreagă”, a mai povestit Monica.
Monica a descoperit, apoi, grupuri de Facebook unde utilizatorii își împărtășeau experiențele din astfel de vacanțe scurte.
“Există studii care sugerează că cele mai frumoase amintiri dintr-o vacanță sunt create în primele una-două zile.
Când am analizat acest lucru, mi-am dat seama că sunt de acord. Cele mai bune momente apar când tocmai ai ajuns într-un loc nou”, a adăugat ea, care preferă să exploreze un oraș într-o zi.

De ce au fost criticate city break-urile de o zi?
Deși sunt practice, excursiile de o zi au fost criticate din cauza impactului pe care l-ar pute avea asupra mediului. Aviația e responsabilă pentru 2,4% din emisiile globale de gaze cu efect de sere. În același timp, e responsabilă pentru 8% din emisiile din Regatul Unit. Emisiile au un impact asupra încălzirii globale și a schimbărilor climatice.
“Dacă acest fenomen înseamnă că oamenii iau mult mai multe zboruri și companiile aeriene introduc mai multe curse, atunci da, este un impact negativ.
Dar mulți aleg aceste excursii extreme pentru că nu își permit vacanțe mai lungi sau nu au timp. Nu cred că este corect să spunem că vacanța unui om este mai importantă decât a altuia doar pentru că durează mai mult”, a explicat Monica.
Monica spune că este nevoie de o planificare făcută cu mare atenție dacă vrei să mergi într-o astfel de excursie. De altfel, trebuie să optezi pentru destinații aflate la mai puțin de două ore de zbor. “Dacă depășești această durată, ziua devine prea obositoare”, a spus creatoarea de conținut.
Totodată, ea le recomandă oamenilor să nu-și consume energia atunci când ajung la aeroport.
“Mulți oameni devin fie prea entuziasmați, fie prea anxioși înainte de zbor, ceea ce îi epuizează. Dacă te comporți ca și cum ai lua un tren sau un autobuz, nu îți consumi toată energia cu anxietatea de dinaintea vacanței”, a spus ea.
Sursă: fanatik.ro