Știai că poți face detergent de spălat vase de casă? Este extrem de simplu de realizat și este foarte practic. Ești curioasă să vezi de ce ingrediente ai nevoie?

Cum să faci detergent de spălat vase de casă?

Acest detergent va fi bun și pentru mașina de spălat vase, fiind o alternativă foarte bună în momentul în care rămâneți fără capsulele speciale. În primul rând, înainte de a vă apuca de treabă, trebuie să vă asigurați că aveți în casă următoarele:

-1 recipient

-1 formă de silicon sau tavă pentru cuburi de gheață

-1 bol pentru amestecat

-1 lingură de lemn

-1 cană de sodă de spălare

-1 cană de borax

-1 cană pulbere de acid citric alimentar

-1 cană sare de mare kosher

-1 cană suc de lămâie, notează The Prunce.

Amestecați totul cu o lingură de lemn, iar la final puneți totul într-un recipient. Dacă vreți să obțineți tablete, puneți amestecul obținut în forme și lăsați-le acolo până când acestea se întăresc. Nu uitați să etichetați recipientele în care puneți noul detergent, în așa fel încât acesta să nu fie încurcat, fie copiii să umble acolo.

Imagine reprezentativă pentru detergentul de casă. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

În cazul în care vreți să faceți și un săpun natural pentru rufe trebuie să amestecați 1 săpun, o cană de sodă de spălare și o cană de borax. Înainte de toate mărunțiți săpunul solid.

Cum puteți face mașina spălat vase ca nouă?

Dacă vă doriți să curățați mașina de spălat vase puteți pune o cană de oțet pe raftul superior, iar apoi să porniți un ciclu cu apă caldă, scrie marthastewart.com. Acest ingredient vă va scăpa și de mirosurile urate, dar și de petele rămase.

Mai adăugați și o cană de bicarbonat de sodiu și porniți din nou ciclul, până când totul devine ca nou, dacă totuși nu s-a curățat suficient de bine.