Iată cum poți pregăti cel mai bun compot de struguri! Desigur, din ei, gospodinele mai pot face toamna tot felul de prăjituri interesante, dulceață, dar și vin de casă.
Rețetă pentru cel mai bun compot de struguri. Tu cum îl faci?
Tot ce ai nevoie este de 1 kg de struguri albi sau negri, 1 litru apă și 2 lingurițe suc de lămâie.
Mai întâi, boabele de struguri se așază în borcane sterilizate, se adaugă apa fierbinte și sucul de lămâie, după care închideți borcanele și fierbeți-le la bain-marie pentru 25 de minute, scrie Stirile Pro Tv. Puteți să-l serviți cu plăcere după ce îl țineți la păstrare măcar câteva săptămâni.
Pentru un gust mai pronunțat, puteți adăuga în apa în care fierbeți siropul niște zahăr, dar și cuișoare.
Ce beneficii au strugurii?
Aceste fructe sunt foarte bune, mai ales dacă sunt consumate toamna, atunci când este de fapt sezonul lor. Ei sunt bogați în vitamina K, dar și vitamina B, potrivit Healthline. Spre exemplu, 150 de grame de struguri pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale, însă ajută și la excreția sodiului și la prevenirea îngustării arterelor și a venelor. Colesterolul nu va mai fi nici el mărit odată cu consumul acestor fructe.
Unele studii au demonstrat și că resveratrolul din struguri acționează ca un antioxidant și blochează creșterea și răspândirea celulelor canceroase în organism, mai scrie sursa citată mai sus. Ei sunt ideali și pentru o stare generală de bine și s-ar putea să vă simțiți mult mai concentrați odată ce mâncați câteva boabe de struguri.
Multe femei îi folosesc și pentru ten sau pentru a avea un păr mai strălucitor. Ideal ar fi însă să-i mâncați ca și gustare dimineața sau după-amiaza, simplii, fie în diferite salate sau sucuri. Nu uitați ca înainte de consum să-i spălați foarte bine sub jetul de apă, deoarece pot fi stropiți cu tot felul de substanțe.