Pe 9 martie toate gospodinele pregătesc mucenici. În funcție de fiecare regiune în parte, aceștia sunt diferiți. Iată cum să faci cei mai buni mucenici moldovenești chiar la tine acasă!
Cum să faci cei mai buni mucenici moldovenești?
Dacă vă doriți o rețetă de mucenici moldovenești mai bună ca oricând, puteți încerca rețeta lui Chef Cătălin Scărlătescu. Practic, pentru a pregăti această rețetă delicioasă, tot ce ne trebuie sunt:
- 500 de grame de făină
- 200 ml de apă caldă
- 100 ml de ulei
- 50 de grame de drojdie
Însă, nu trebuie să uităm de faptul că pe lista ingredientelor se mai află și puțină sare, cât și zahăr vanilat. Apoi, după ce avem toate aceste produse lângă noi, vom putea începe să facem mucenicii, care ar trebui să fie gata destul de rapid!
Desigur, zeama este la fel de importantă, iar pentru ea ne trebuie trei litri de apă, 800 de grame de nuci mărunțite, 350 de grame de zahăr, coajă de lămâie, zahăr vanilat, puțină scorțișoară, esență de rom, cât și sare.

Apoi, vom pune făina într-un vas, vom forma o gaură în mijloc, iar apoi vom adăuga și zahărul vanilat, sarea, uleiul, drojdia, cât și apă. Totul se amestecă bine, până când avem o cocă densă. După ce am lăsat aluatul la dospit, vom presăra făină peste masă și vom întinde cât mai bine coca. După ce aluatul este subțire, îl vom tăia în fâșii mici și îl vom modela în formă de „8”. Mucenicii trebuie puși la fiert, iar mai departe trebuie să stea și câteva minute în cuptor. Faimosul bucătar ne sugerează să îi lăsăm, după ce i-am scos din cuptor, să se întărească, peste noapte.
Pentru zeamă, vom pune apa la fiert, iar atunci când dă în clocot adăugăm și toate ingredientele necesare. La final, vom putea turna totul peste mucenici, pe care îi putem savura!
Sursă: click.ro