Erupția vulcanului Etna este motiv de îngrijorare pentru mai mulți turiști care și-au plănuit încă din timp vacanțele în Italia. Deja Aeroportul Catania a fost închis temporar, iar autoritățile au emisă o alertă roșie în zonă. Acum, situația s-a mai îmbunătățit puțin. Zborurile au fost reluate, asta după ce aproximativ 90 au fost anulate, menționează Travel Leisure.

„Ne pare rău că zborul dvs. a fost anulat.Acest lucru se datorează faptului că activitatea vulcanică din CTA [Catania] cauzează restricții în zonele în care aeronavele au voie să zboare”, a transmis o companie aeriană.

Și aeroportul a făcut un anunț printr-un comunicat de presă, cerându-și scuze pentru disconfortul creat.

Erupția vulcanului Etna și Stromboli, motiv de îngrijorare

De asemenea, unii călători au fost au fost redirecționați către aeroportul din Palermo, din motive ce țin de siguranță. De exemplu, cenușa ar fi ajuns la aproximativ 4km în aer, iar în unele locuri, lava a ajuns până în apă.

Stromboli, o insulă înscrisă în patrimoniul mondial UNESCO și situată în largul coastei nordice a Siciliei, atrage turiști tocmai din acest motiv, mulți dorindu-ți să vadă o dată în viață un vulcan încă activ, notează USA Today Travel. Cu toții sunt încă în alertă, Ministrul Protecției Civile, Nello Musumeci, declarând că Stromboli este „sub supraveghere”, iar evacuarea este luată în calcul dacă situația devine critică.

Imagine reprezentativă pentru un vulcan care erupe. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

Totodată, Enrico Trantino, primarul orașului Catania a emis vinerea trecută un ordin prin care le interzice localnicilor să folosească mijloace de transport pe două roți timp de 48 de ore. Ei au avut de respectat și o limită de viteză de aproximativ 30 km/h (20 mph), pentru a nu exista accidente, potrivit Express.

Acești vulcani sunt 2 dintre cei mai activi din lume, țara fiind în continuare sub amenințare din cauza lor. Dintr-un total de 12 vulcani, doar 9 mai sunt și astăzi activi, scrie The Week. Locuitorii din preajma lor stau tot timpul cu frică, mai ales că din cauza lor pot avea loc și cutremure foarte mari. Spre exemplu, vulcanul Campi Flegrei a erupt acum 500 de ani, făcând prăpăd.