Sabrina Voinea este considerată vedeta echipei României la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Luni, 5 august, tânăra în vârstă de 17 ani s-a clasat pe locul 8 în finala de la bârnă. Din păcate, Sabrina a întâmpinat câteva dificultăți și a căzut de 2 ori.

Juriul a notat-o la final cu 11,733, potrivit Știrile ProTv.

Trebuia să stai lângă mine la încălzire„, au fost cuvintele rostite de gimnastă, mamei sale, după probă.

Imagine cu Sabrina Voinea. „Sursă: Comitetul Olimpic și Sportiv Român – Facebook”

Nu este singura concurentă care din cauza emoțiilor, dar și a liniștii depline s-a dezechilibrat. De exemplu, Simone Biles a căzut de pe bârnă, la fel Suni Lee din SUA.

Aurul a fost cucerit de italianca Alice Domato, în timp ce Zhou Yaqin din China a luat argintul și Manila Esposito din Italia a obținut bronzul, notează USA Today. Deși Sabrina a părut puțin dezamăgită, ea s-a consolat cu ideea, mai ales că mai avea o șansă, deoarece, tot luni a fost programată și finala la sol, unde este calificată şi Ana Maria Bărbosu. Ambele au obținut nota de 13.700.

Românca Sabrina Voinea, speranța României în gimnastică

Născută în Constanța, gimnasta a atras atenția prin grație, perseverență și curaj. Se pare că familia ei i-a insuflat această iubire pentru sport, mama ei fiind fostă gimnastă. Ea a câștigat de altfel și argint la Jocurile Olimpice din 1988, conform Sport.ro.

Astăzi, mama îi este mentor Sabrinei, care de la 5 ani a știu ce înseamnă antrenamentele, dar și sacrificial unui sport. Medaliile obținute de-a lungul timpului au fost dovada vie că gimnasta este extrem de talentată și va avea rezultate uimitoare.

„Trebuie de multe ori să te autodepășești, pentru că antrenamentele sunt destul de intense. Și abia când o să fii mare îți vei da seama de munca din urmă”, a explicat ea pentru sursa citată mai sus.

Federația Internațională de Gimnastică a numit-o pe Sabrina ”o candidată la onoruri individuale la bârnă si sol”.