Atunci când vine vorba de haine, orice persoană își dorește ca acestea să reziste o perioadă cât mai îndelungată și să se păstreze într-o stare bună. Ei bine, acest lucru depinde de noi și de felul în care le îngrijim. Iată cinci greșeli pe care și tu le faci atunci când speli hainele!

Cinci greșeli pe care le faci atunci când speli hainele

Un expert în materie de îngrijire a hainelor a dezvăluit greșelile pe care femeile le fac atunci când vine vorba de spălatul hainelor. La multe dintre ele, cu siguranță, nu te-ai fi așteptat că pot fi atât de dăunătoare pentru garderoba ta.

Una dintre cele mai mari greșeli este temperatura mult prea ridicată. Multe femei obișnuiesc să seteze mașina de spălat la o temperatură foarte mare în ideea că bacteriile și mizeria se vor îndepărta mai ușor, dar nu e deloc așa. Utilizarea frecventă a temperaturii ridicate face ca obiectele vestimentare să se găurească sau să se destrame mai ușor. Cel mai indicat ar fi să se folosească o apă mai rece, care nu e agresivă și care împiedică decolorarea și formarea găurilor.

A doua mare greșeală când vine vorba de curățarea hainelor este legată de cantitatea de detergent care se folosește. Din păcate, foarte multe femei aleg să pună mult dero care rămâne pe rufe. Pe lângă asta, acesta provoacă iritații pe piele mai târziu.

spalat, haine, greseli
Spălarea hainelor Sursă: fotografie generată de DALL-E

A treia eroare este utilizarea înălbitorului împreună cu clor. Cele două substanțe sunt periculoase pentru rufe pentru că intră în profunzime și îndepărtează toată culoarea de pe țesătură. Din această cauză apar găuri și decolorări masive.

A patra greșeală pe care o fac majoritatea oamenilor atunci când spală rufele este setarea uscătorului pe programul de uscare cu temporizator. Această modalitate supraîncălzește hainele și provoacă cute greu de scos.

A cincea eroare are legătură cu hainele care nu sunt tratate în prealabil. Acest truc ajută foarte mult, motiv pentru care specialiștii din domeniul curățeniei spun că fiecare ar trebui să aibă în casă un spray pentru îndepărtarea petelor. Acesta se folosește imediat ce pe haine a apărut o pată ce pare greu de curățat.