Paștele este din ce în ce mai aproape și tot mai multe persoane se întreabă ce deserturi să pregătească. Dacă și tu ești în pană de idei, atunci ai ajuns unde trebuie. Iată cum să faci cel mai bun chec cu lămâie și mac!

Chec cu lămâie și mac

Ingrediente:

– sucul de la o lămâie

– 3 ouă

– 100 g de zahăr

– 150 g de unt topit

– 240 g de făină

– o linguriță de praf de copt

– coaja de la o lămâie

– 3 linguri de mac

– zahăr pudră pentru decorat

– un vârf mic de linguriță de sare

chec, lamaie, mac
Chec cu lămâie și mac Sursă: fotografie generată de DALL-E

Cum se prepară checul cu lămâie și mac?

Metoda de preparare este extrem de simplă. Secretul este să acorzi o atenție sporită aluatului.

„Într-un bol mai mare batem ouăle cu ajutorul unui tel. Radem și coaja de la o lămâie netratată; în cazul în care nu găsiți, puteți folosi coaja uscată de lămâie. Următoarele ingrediente: suc de lămâie, untul topit și zahărul.

Amestecăm bine și apoi încorporăm și făina și praful de copt. Ar trebui să ne iasă un aluat dens și fin. Încheiem cu câteva linguri generoase de mac, amestecăm pentru ultima dată și punem toată compoziția într-o tavă de chec.

Băgăm la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 30-40 de minute. Rezultatul? O bunătate pufoasă, delicioasă și plină de arome. Lăsăm puțin la răcit și apoi, dacă vrem, putem decora checul cu zahăr pudră. Dacă îl oferim cadou, îl ambalăm drăguț cu hârtie de copt, o felie de lămâie și sfoară clasică”, se arată în descrierea rețetei.