Te-ai întrebat vreodată care este cel mai mare oraș din România? Mulți oameni cred că este vorba despre București, însă adevărul este altul!
Cel mai mare oraș din România
Majoritatea românilor și turiștilor care vizitează țara noastră în fiecare an, cred că București este cel mai mare oraș. Din punct de vedere al suprafeței, este vorba despre o așezare situată în nordul țării, care se întinde pe 594,66 kilometri pătrați, în timp ce Capitala are aproximativ 240 de kilometri pătrați.
Este vorba despre Broșteni, din județul Suceava, care a devenit oraș în anul 2004, potrivit Legii 83/2004. Deși are aproximativ 6.000 de locuitori, acesta cuprinde mai multe sate și cătune, printre care Holda, Frasin, Dârmoxa, Cotârgași, Neagra și altele.
Pe locul doi se află Vișeul de Sus din Maramureș, cu o suprafață de 443,06 km², iar pe trei Săcele, din județul Brașov, cu 320 km². Clasamentul continuă cu Petrila, Hunedoara– 308,68 km², Tismana, județul Gorj – 307,79 km², Cisnădie, județul Sibiu – 277,13 km², Brașov – 267,32 km², Ciacova din Timiș), cu 252,76 km² și Uricani din județul Hunedoara, cu 251,41 km², potrivit capital.ro.

Ce poți vizita în Broșteni?
Turiștii care doresc să viziteze cel mai mare oraș din România trebuie să știe că există câteva obiective importante în Broșteni. Printre acestea se numără Biserica de lemn „Sfântul Nicolae”, cunoscută şi ca Biserica muzeu „Ion Creangă”. Aceasta a fost construită în a doua jumătate a secolului al XVIII-lea. Se spune că Ion Creangă a urmat an cursurile şcolii nou înfiinţate în pronaosul lăcașului de cult.
Tot în Broșteni se regăsește și astăzi casa administratorilor Domeniilor Coroanei, construită în 1895. În prezent aceasta este folosită pentru spațiu comercial și depozit.
Citește și: Cât costă cazarea la munte de 1 mai 2025? Turiștii vor scoate mai mulți bani din buzunar în acest an
Scoala din Holdita, veche de 100 de ani, este considerată obiectiv turistic in orașul Broșteni, Suceava. În satul Dârmoxa, ce aparține orașului Broșteni din județul Suceava, turiștii pot admira cuptorul de ars var, care datează din anul 1924.
Totodată, aici se află piatra simbolică „Ion Creangă”, ce face referire la scena din opera „Amintiri din copilărie” în care casa Irinucăi este dărâmată de un bolovan.