Iată cine este cea mai tânără bunică din lume! Rifca Stănescu a dat naștere unei fetițe la doar 12 ani, iar mai departe, Maria a făcut un copil la vârsta de 11 ani. Despre această povestea a scris până și presa internațională.

Cea mai tânără bunică din lume. Povestea devenită virală

Rifca este de etnie romă, din satul Invești și a declarat că așa este tradiția la ei, ca încă de la vârste fragede să aducă pe lume copii. Deși nu și-a dorit că și fata ei să rămână însărcinată atât de tânără, se pare că Maria a renunțat până și la școală pentru a deveni mamă.

„Sunt fericită să fiu bunică, dar mi-am dorit altceva pentru Maria și altceva pentru mine. Ion este un băiat bun și este deja logodit cu o fată de 8 ani. Băieții sunt întotdeauna buni de avut, ei nu trebuie să sufere la fel de mult ca fetele, cred eu”, a declarat femeia potrivit Daily Mail.

Imagine reprezentativă pentru Rifca Stănescu. „Sursă: Captură ecran Observator”

Acum în vârstă de 39 de ani, Rifca a povestit că atunci când ea a rămas însărcinată, părinții ei nu au fost deloc de acord cu relația ei. Ba mai mult, tatăl său a făcut amenințări grave și a cerut 500.000 de lei drept garanție că fata lui va fi protejată în acea familie, notează LadBible.

Banii au fost plătiți și totul a revenit la normal.

Cum arată statisticile în România?

De-a lungul timpului, numeroase ONG-uri au încercat să meargă în astfel de comunități în încercarea de a sta de vorbă cu femeile rome despre contracepție. Multe dintre ele nici măcar nu știu care sunt metodele de contracepție, fie nu au fost niciodată la vreun control medical. Nici despre naștere nu știu foarte multe detalii.

Conform Institutului Național de Sănătate Publică, în Europa, în perioada 2011-2020, numărul de născuți vii au provenit în cea mai mare parte de la mame cu vârste între 10-14 ani. Totodată, datele mai arată că 1 din 10 copii din România este născut de o mamă adolescentă.

Cel mai tânăr bunic din Marea Britanie a fost un tânăr de 26 de ani din Rotherham, Yorkshire, a cărui fiică de 12 ani a născut un copil în anul 1999.