România are multe locuri frumoase, iar unul dintre cele mai îndrăgite este Maramureș. În ultimii ani, acest oraș a fost asaltat de turiști și a devenit destinația preferată a românilor, mai ales în preajma sărbătorilor. Iată ce poți face în Maramureș pe timp de iarnă! Tradițiile vechi încă sunt păstrate.

Ce poți face în Maramureș pe timp de iarnă?

Maramureșul este una dintre cele mai frumoase zone din România. Un loc plin de tradiții și peisaje superbe așteaptă anual sute de turiști care vor să petreacă, câteva zile de vis. Pe timp de iarnă, locul devine și mai magic. Localnicii încă păstrează tradiții și obiceiuri de sute de ani, iar un sejur în timpul sărbătorilor de iarnă poate deveni o amintire de neuitat.

Pe lângă activitatea de a participa la aceste tradiții, mai poți face o mulțime de alte lucruri. În primă fază ai putea merge să sky. Aici găsești o mulțime de pârtii private, perfecte pentru cei pasionați de acest sport.

maramures, iarna, obiective turistice
Maramureș Sursă: fotografie generată de DALL-E

Un alt lucru pe care neapărat trebuie să îl faci este să vizitezi obiectivele turistice cunoscute. Printre acestea se numără Mânăstirea Bârsana, Cimitirul Vesel, Cascada Cailor și Stațiunea Borșa. Aici, vei avea parte de peisaje de vis, dar și de multe alte tradiții locale.

De departe poate cel mai atractiv lucru din Maramureș este plimbarea cu Mocănița. Vei străbate Valea Vașerului cu o locomotivă cu abur și te vei bucura din plin de peisajele desprinse din povești.

Aceste activități pot fi făcute și pe timp de vară sau primăvară, însă peisajele acoperite de zăpadă îți vor oferi o adevărată experiență pe care, cu siguranță, nu o vei uita ușor.

Foarte multe persoane ales să își petreacă vacanțele de iarnă în Maramureș, astfel că hotelierii deja au pregătit ofertele. Un sejur de patru zile cu mic dejun și cină incluse, pentru o singură persoană, începe de la 1.000 de lei. Prețurile au crescut față de anul trecut, însă hotelierii susțin că vor avea parte de un sezon aglomerat.