Majoritatea persoanelor se confruntă cu un disconfort la nivelul stomacului după ce își beau cafeaua de dimineață. Dacă și tu traversezi aceeași problemă, atunci ai ajuns unde trebuie. Iată ce cafea ar trebui să bei dacă ai probleme cu stomacul! Vei vedea diferențe considerabile din prima zi.
Ce cafea ar trebui să bei dacă ai probleme cu stomacul?
Cafeaua este o băutură acidă, de unde și senzația de disconfort. Cofeina din componența ei stimulează producția de hormon gastrină care, la rândul lui, produce acidul gastric. Cafeaua mai conține și fenoli, care nu fac decât să crească nivelul de aciditate din intestin.
Potrivit specialiștilor, cafeaua are nivelul pH de aproape 5, iar nivelul pH-ului din acidul gastric se apropie de 2. Tocmai de aceea, cafeaua băută pe stomacul gol crește nivelul de aciditate și dă naștere senzației de disconfort.
Persoanele care se confruntă cu o astfel de senzație sau se simt balonate ar trebui să renunțe la obiceiul de a mai consuma cafea pe stomacul gol. Totuși, dacă li se pare imposibil, au la îndemână alte variante care nu presupun eliminarea cafelei.
Cea mai bună soluție este înlocuirea cafelei clasice cu cea decofeinizată. Așa cum îi spune și numele, cafeaua decofeinizată conține mai puțină cofeină, ceea ce înseamnă că riscul apariției senzației de disconfort este scăzut. Dacă nu preferi cafeaua decofeinizată, trebuie să știi că nivelul de aciditate al cafelei normale poate fi ajustat. Pentru asta, tot ce trebuie să faci este să consumi cafea cu lapte sau să optezi pentru alte variante pe bază de lapte, în cazul în care nu ai intoleranță la lactoză.
De asemenea, specialiștii recomandă să oferi stomacului mâncare, indiferent de tipul de cafea pe care îl consumi. Mâncarea va acționa ca un tampon, ceea ce va face ca digestia să se desfășoare în condiții optime, iar acidul gastric să fie mai puțin.
Este important de reținut faptul că o ceașcă de cafea are și beneficii asupra organismului. Cafeaua are un conținut ridicat de vitamine și antioxidanți, iar dacă este consumată în doze moderate, aceasta contribuie la menținerea sănătății și previne apariția bolilor cardiovasculare.