Iată care este orașul din România cu cel mai curat aer! Aici vă puteți plimba în voie fără să simțiți mirosul de poluare. După cum bine știți, cel mai necalitativ aer este în București, acolo unde traficul este mai tot timpul blocat.
Află care este orașul din România cu cel mai curat aer
Studiul a fost întocmit de Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului, fiind analizați 4 parametri, mai precis NO2, NOx, MP10 și PM2.5, scrie Fanatik.
Ei bine, este vorba despre Reșița, care este urmată în top de Galați și Sfântul Gheorghe. Spre exemplu, în Reșița puteți merge la Centrul Civic, la Muzeul Locomotivelor cu Abur, la Muzeul Banatului Montan, fie la Muzeul Cineastului amotor.
De asemenea, recomandat ar fi să mergeți și într-o excursie cu trenul pe traseul Anina-Oravița. Peisajele sunt încântătoare.
Ce soluții sunt luate în vedere pentru o țară nepoluată?
Mersul pe bicicletă este una dintre soluțiile care ar trebui să reducă poluarea, potrivit ambasadasustenabilitatii.ro. Și tramvaiele și troleibuzele sunt o alternativă foarte bună, în condițiile în care trebuie neapărat să ne deplasăm. Potrivit UrbanizeHub, în Copenhaga bicicletele au depășit numărul mașinilor pentru prima dată în istoria modernă a orașului, așadar ar fi o idee excelentă și în România.
Însă, înainte de toate ar trebui să se investească în piste. Momentan, în Capitală sunt doar 33 de kilomtri de pistă, conform Digi 24. Anul acesta au fost propuse mai multe trasee, respectiv „Floreasca – Pipera – ZOO Băneasa”, „Dimitrie Cantemir – Obregia”, „Bucureştii Noi”, „Victoriei – Giurgiului”, „Colentina – Carol I”, „13 Septembrie – Ghencea”, „Pantelimon”, „Drumul Taberei – Elisabeta”, „Traseul Liniei”, „Semicircular”, dar și altele.
O altă soluție ar fi spațiile pietonale, plantarea de arbuști și tufișuri, taxarea sau interzicerea mașinilor diesel și transformarea acoperișurilor clădirilor în acoperișuri verzi. Deja multe alte țări din Uniunea Europeană s-au adaptat acestor măsuri, iar viața lor este una mult mai calitativă.