Iată care este mai vechi oraș din Europa! Plovdiv din Bulgaria este cu adevărat uimitor, așadar trebuie neapărat să vă planificați o vacanță aici. Acesta a obținut și titlul de Capitală Europeană a Culturii în anul 2019, datorită unicității.

Cum ajungeți în cel mai vechi oraș din Europa?

Plovdiv se află la aproximativ 2 ore și jumătate de mers cu autobuzul de la Sofia. Desigur, de acolo puteți închiria o mașină, sau să veniți cu un taxi. Ideal ar fi să veniți aici primăvara sau toamna, deoarece vara temperaturile extreme nu vă vor da voie să ieșiți atât de mult afară.

Imagine reprezentativă pentru Plovdiv. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

Ce mai este interesant, faptul că orașul a fost construit pe 7 dealuri, notează The Guardian. Aici aveți de făcut o mulțime de lucruri interesante, așadar ar trebui să vă faceți din timp o listă cu ce aveți de vizitat.

Ce puteți vizita în Plovdiv, dar și ce delicatese să gustați?

În primul rând nu trebuie să ratați teatrul roman antic, care în timpul verii, găzduiește concerte regulate. De asemenea, puteți să vizitați muzeul etnografic, amenajat în Casa Kuyumdjiev. Încă puteți să admirați  și ruinele fortăreței Nebet Tepe, construită inițial de triburile tracice, potrivit Wanderlust. Desigur, dacă vă doriți să vă destindeți cu ceva delicios, sau să vă plimbați prin magazine trebuie să ajungeți pe Zhelezarska (Strada Fierului) și Kozhuharska (Strada Pieii).

Dacă veniți din Sofia este păcat să nu mergeți și la câteva mănăstiri. Printre cele mai frumoase se numără  Bachkovo, a doua ca mărime din Bulgaria sau Mănăstirea Rila.

Odată ajunși aici trebuie să gustați și câteva delicatese, care vă vor lăsa apă în gură. Spre exemplu, puteți încerca celebrele banitsa, niște produse de patiserie umplute cu brânză. Totodată supa numită tarator s-ar putea să vi se pară interesantă, relatează CNN.