Semințele de floarea-soarelui sunt o gustare banală, însă extrem de bună pentru organismul uman. Acestea sunt bogate în nutienți și pot avea foarte multe acțiuni benefice asupra corpului. Iată care sunt toate beneficiile semințelor de floarea-soarelui!

Beneficiile semințelor de floarea-soarelui

Florea-soarelui este orginară din America de Nord, iar de secole este cultivată pretutindeni pentru semințele sale. Acestea au devenit populare în lumea întreagă pentru beneficiile pe care le au asupra organismului uman. Acesta au valori nutriționale extrem de bune și sunt recomandate în dieta zilnică. Mai exact, 100 de grame de semințe de floarea-soarelui crude conțin 584 kcal, 51 de grame de grăsimi, 21 de grame de proteine și 8 grame de fibre. Iată ce beneficii au!

  • Sursă de grăsimi sănătoase

Semințele de floarea-soarelui sunt bogate în acizi grași Omega-6 si Omega-9, contribuind la sănătatea cardiovasculară și la funcționarea normală a creierului.

  • Susține sănătatea oculară

Conținutul ridicat de vitamina E din semințe poate ajuta la menținerea sănătății ochilor și la prevenirea problemelor oculare legate de vârstă.

  • Mineralizarea și nutriția oaselor

Aceste semințe sunt o sursa excelentă de fosfor și magneziu, esențiale pentru sănătatea oaselor și a dinților.

  • Antioxidanți și protecție celulară

Conținutul de seleniu și alți antioxidanți din semințele de floarea-soarelui pot ajuta la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ.

  • Controlul greutății și saturarea rapidă

Conținutul de fibre și proteine din semințele de floarea soarelui poate contribui la senzația de sațietate, fiind un snack excelent între mese.

seminte, floarea soarelui, beneficii
Semințe de floarea-soarelui Sursă: fotografie generată de DALL-E

Cum se pot consuma?

Există mai multe feluri prin care semințele de floarea-soarelui se pot consuma.

  • Crude ca gustare rapidă

Semințele de floarea soarelui crude pot fi consumate ca gustare rapida intre mese.

  • Coapte sau prăjite

Prăjite sau coapte, semințele devin si mai crocante și potențează gustul lor.

  • Adăugate în salate sau muesli-uri

Semințele de floarea soarelui pot fi presărate peste salate, muesli-uri sau cereale pentru a oferi o textură crocantă și o savoare plăcută.

  • Ca ingredient în pâine sau produse de patiserie

Semințele de floarea soarelui pot fi amestecate în aluatul pentru pâine sau în produsele de patiserie pentru a oferi un gust și o crocanță distincte.

  • Utilizate în pregătirea mâncărurilor

Aceste semințe pot fi presărate deasupra legumelor gratinate pentru a adaugă o textură crocantă și o savoare intensă.