Vergeturile sunt una dintre principalele probleme ale pielii. Majoritatea oamenilor se confruntă cu aceasta, inclusiv adolescenții. Există câteva lucruri care te pot ajuta să le diminuezi, în timp. Iată care sunt alimentele care te scapă de vergeturi. Trebuie să le incluzi în dieta ta zilnică.

Alimentele care te scapă de vergeturi

Vergeturile sunt foarte greu de remediat, iar de eliminat nici nu se mai pune problema. Acestea nu pot fi eliminate în totalitate prin nicio metodă, nici măcar prin transplantul de piele. Ei bine, există câteva metode naturiste care va pot ajuta să le remediați, dar și să reveniți apariția lor.

Este vorba de câteva  uleiuri care, aplicate pe piele, cresc nivelul de hidratare și ameliorează pielea în zonele cu probleme. Acestea sunt:

  • Aloe vera
  • Ulei de cocos
  • Ulei de măsline
  • Ulei de migdale
  • Ulei de argan
  • Unei de măceșe
  • Unt de cacao

În cadrul unui interviu, un medic chirurg plastician renumit a vorbit despre această probleme des întâlnită și a menționat dacă vergeturile pot fi complet eliminate de pe piele. Chiar dacă multe persoane își doresc să scape de această „povară”, asta este cam imposibil.

vergeturi, piele, alimente
Imagine reprezentativă pentru vergeturi Sursă: fotografie generată de DALL-E

„Pot fi corectate vergeturile?”, a întrebat Val Vâlcu.

„Din păcate nu. Ar trebui să ne mai naștem încă o dată pentru că ar trebui restaurate fibrele elastice. Fibrele elastice sunt acele microresorturi care sunt în grosimea straturilor profunde ale pielii și care asigură versatilitatea. Deci extinderea și apoi retragerea pielii.”, a spus prof. dr. Ioan Lascăr.

„Nici prin autotransplant de piele? Adică să luați piele dintr-o zonă mai puțin vizibilă și să o puneți unde sunt vizibile vergeturile?”, a întrebat Val Vâlcu.

„Autotransplantul de piele face parte din procedurile elementare. Calitatea unui transplant integrat, final, nu se compară cu calitatea tegumentului. Folosim transplantul de piele, în interes estetic, cu totul și cu totul excepțional.”, a spus prof. dr. Ioan Lascăr la interviurile DC News și DC Medical