Sărbătorile pascale vin întotdeauna cu mese bogate, dar la fel de des vin și cu resturi alimentare. După câteva zile în care am gustat din toate, frigiderul dă pe afară cu mâncare rămasă de la Paște. Ce facem cu ea?
Cu puțină creativitate și câteva ingrediente suplimentare, preparatele de Paște pot deveni feluri complet noi, care încântă din nou papilele gustative. În plus, economisești bani și reduci risipa alimentară.
Iată câteva idei inspirate și delicioase care te vor ajuta să nu irosești nimic și să reinventezi preparatele rămase.
1. Ce facem cu ouăle de Paște?
Ouăle roșii vopsite, care nu s-au mâncat la masa de Paște, pot fi transformate rapid în salate consistente. Un exemplu simplu este salata de ouă cu maioneză, muștar, ceapă verde și condimente, un preparat ideal pentru un mic dejun rapid sau o gustare între mese. Ouăle pot fi și fărâmițate și apoi puse într-un sandviș cu pâine prăjită și brânză.
2. Carnea de miel sau friptura, reinventate în tocănițe sau paste
Friptura de miel care a rămas poate fi transformată într-o delicioasă tocăniță cu legume sau chiar într-un curry, dacă ești fanul aromelor orientale.
De asemenea, poți toca carnea și să o adaugi într-o porție de paste cu sos roșu sau alb. În felul acesta, mâncarea devine nu doar gustoasă, ci și complet diferită față de varianta originală.

3. Cozonacul, baza pentru un nou desert
Cozonacul uscat sau nemâncat se poate transforma într-un desert chiar spectaculos. Îl poți tăia cubulețe și îl poți folosi pentru a face un „bread pudding”, adică o budincă din pâine, însă baza la această rețetă va fi cozonacul. La această rețetă mai este nevoie de ouă, lapte și stafide, însă puteți adăuga și alte ingrediente, după bunul plac.
Alternativ, îl poți transforma într-un tiramisu reinterpretat, înlocuind pișcoturile cu felii de cozonac și la care mai puței adăuga cu mascarpone și cafea.