Viața la bloc nu este atât de ușoară cum ai crezut, dacă nu respecți anumite reguli! Iată ce amendă poți primi dacă ai flori în balcon și nu respecți acest lucru!
Reguli pentru cei care au flori în balcon
Persoanele care locuiesc la bloc trebuie să țină cont de mai multe reguli, atunci când vine vorba de respectarea locatarilor. Potrivit legii, românii care nu țin cont de regulamentul stabilit, riscă să fie amendați, în funcție de abatere.
Printre cele mai importante reguli se numără și respectarea orelor de liniște, păstrarea curățeniei și supravegherea animalelor de companie. De asemenea, dacă ai flori în balcon este recomandat să ții cont de anumite măsuri de siguranță.
Pasionații de plante trebuie să se asigure că au un balcon închis sau să așeze ghivecele în locuri sigure, astfel încât acestea să nu prezinte un pericol pentru persoanele care trec pe lângă bloc. Pentru a preveni accidentele, este esențial ca florile sau obiectele depozitate să fie poziționate corect.
În unele zone, locatarii trebuie să se asigure că respectă regulile privind aspectul clădirii, impuse de administrație. De exemplu, apa folosită pentru udatul florilor se poate scurge pe fațada blocului sau în balconul unui vecin, iar aceste situații pot crea neplăceri.
De-a lungul timpului au fost raportate situații în care ghivecele căzute de la balcon au provocat daune materiale sau chiar au lovit pietonii. Aceste lucruri pot atrage sancțiuni de până la 1.500 de lei, pentru locatarii care nu țin cont de normele de siguranță, atunci când aranjează florile.

Reguli pentru persoanele care locuiesc la bloc
Locatarii unui bloc trebuie să țină cont de regulamentul stabilit de către administrație, atunci când vine vorba de liniștea și siguranța vecinilor.
Conform legii, tulburarea liniștii locatarilor între orele 22:00 – 8.00 şi 13:00 – 14:00 de către orice persoană, prin producerea de zgomote sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare se sancționează cu amenzi de până la 6.000 de lei.
Mai mult decât atât, fiecare locatar trebuie să respecte curățenia în spațiile comune, precum holuri, casa scării, lift, camere pentru depozitare etc. Persoanele care au animale nu trebuie să le lase nesupravegheate în spațiile publice. În plus, aceștia trebuie să curețe în urma lor, atât în bloc cât și în spațiile comune din jurul acestuia.
Citește și: Locuri de parcare în București cu 7 lei pe zi. Primăria a anunțat unde vor fi amenajate
„Art. 1. – Pentru asigurarea climatului de ordine şi linişte publică necesar desfăşurării normale a activităţii economice şi social-culturale şi promovarea unor relaţii civilizate în viaţa cotidiană, cetăţenii sunt obligaţi să aibă un comportament civic, moral şi responsabil, în spiritul legilor ţării şi al normelor de convieţuire socială.”, se arată în Legea nr 61/1991.