Este inedit cum a reușit o tânără să economisească zeci de mii de euro! Ea avea mai multe vise pe care dorea să și le îndeplinească, motiv pentru care a devenit ambițioasă. Tânăra de 19 ani și-a schimbat cu totul modul de trai, doar pentru a pune deoparte banii.

Cum a reușit o tânără să economisească zeci de mii de euro?

Saki Tamogami este tânăra de doar 19 ani din Japonia care și-a schimbat viața la 180 de grade pentru propriile ei dorințe. Așadar, timp de 15 ani ea a mâncat doar anumite alimente pentru care plătea doar 1,5 lei pe zi, la o masă, scrie Fanatik.

Imagine reprezentativă pentru o pușculiță de bani. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

Printre produsele pe care le cumpăra cel mai des se număra pâinea prăjită, tăiței udon, și ridichii. La doar 27 de ani, ea a reușit să cumpere o casă în Saitama, în regiunea Kanto, la nord de Tokyo, cu aproape 65.000 de euro. Acum, Saki a ajuns să aibă 3 case, dar și o cafenea pentru pisici.

Ce trebuie să faci pentru a economisi? Tu urmezi aceste sfaturi practice

Unul dintre principalele sfaturi când vine vorba de economii este acela că trebuie neapărat să ții evidența cheltuielilor, notează Better Money Habits. Odată ce veți știi pe ce se duc banii, veți știi și unde puteți să mai salvați câțiva bani pentru vacanțe, locuințe, sau alte dorințe pe care le aveți.

Puteți chiar să vă planificați ce faceți cu fiecare leu în parte, în funcție de suma pe care vreți să o economisiți. Dacă sunteți niște persoane care ies foarte des la restaurante în oraș, ați putea fie să vă limitați ieșirile, fie să încercați să gătiți doar acasă. Cu cât sunteți mai conștienți de vise și vi le doriți mai mult, cu atât le veți îndeplini mai repede! De multe ori creditele pot fi o povară, motiv pentru care tot mai mulți apelează la economisit.