Cu toții ne dorim să scoatem mai puțini bani din buzunare atunci când vine vorba de cumpărături, așadar, specialiștii au oferit cele mai bune sfaturi de economisit.

De multe ori când intrăm în magazine ne sar în ochi tot felul de produse pe care dorim să le achiziționăm, însă cu timpul, ne va intra în obișnuință să tăiem de pe listă lucrurile care nu ne sunt neapărat de folos.

Cele mai utile sfaturi pentru cumpărături

În primul rând, specialiștii recomandă să ne instalăm pe telefoanele mobile aplicațiile magazinelor. Astfel, putem să urmărim toate ofertele care apar, informează Antena 3 CNN  și vom cumpăra mai ieftin produsele mult dorite.

De asemenea, prin intermediul aplicației se pot comanda direct produsele cu reducere și se poate plăti online, apoi, de la magazinele respective pot fi ridicate fizic produsele.

„Cardurile de reducere sunt atât online cât și fizic, iar avantajul lor major este că vin cu oferte personalizate”, a declarat Loredana Samoilă, PR manager, pentru sursa menționată mai sus.

economist bani cumparaturi
Sfaturi de economisit bani cumpărături. Sursă: Fotografie generată de DALL-E

O altă regulă este întocmirea unei liste de cumpărături de acasă, în așa fel încât să cumpărăm doar strictul necesar, nu și alte produse pe care poate nu le folosim, sau nu avem neapărată nevoie de ele.

Dacă ne dorim să cumpărăm mai ieftin, putem apela și la produsele care sunt puse la vânzare accelerate. Fiecare stand din piețe are și cutii cu produse care riscă să nu mai fie cumpărate. Și în supermarketuri există la fel o zonă dedicate produselor care se expiră curând, fie ambalajele sunt puțin deteriorate.

Produsele vrac ne ajută să economisim?!

Un alt truc la care poate nu mulți sau gândit este acela de a cumpăra produsele vrac. Printre acestea se numără puiului, măslinele, cașcavalul, brânza, orezul, potrivit healtline.com. Totodată, data de expirare contează dacă vrei să economisești bani. Așadar, trebuie să vă asigurați că termenul de valabilitate este mai mare.

Și congelatorul mai mare poate fi de mare ajutor, atunci când vine vorba de sfaturi de economisit. Dacă găsim anumite alimente la prețuri mai accesibile, putem lua o cantitate mai mare, iar mai apoi să o depozităm la rece.

Nu în ultimul rând, specialiștii spun că ar trebui ca oamenii să renunțe la semipreparate. Ele  întotdeauna sunt mai scumpe, costurile de pregătire fiind în realitate mult mai mici, scrie Rafturi Românești. O altă sugestie ar fi calcularea prețului pe unitatea de măsură. Deși unele produse par a fi ieftine la prima vedere, gramajul de multe ori e mai mic.