Pierderea kilogramelor în plus este un subiect din ce în ce mai viralizat în mediul online. De-a lungul timpului au apărut foarte multe rețete minune care să te ajute să slăbești. Recent, o nouă dietă a ajuns să facă înconjurul internetului și pare că este folosită de foarte multe persoane. Tu ai auzit de dieta virală cu hrișcă și kefir? Iată ce presupune!

Dieta virală cu hrișcă și kefir

Promovată ca fiind o metodă rapidă și eficientă de a pierde în greutate, această metodă promite pierderea a un kilogram pe zi. Este oare eficientă și sigură? Iată tot ce trebuie să știi despre aceasta!

Dieta cu hrișcă și kefir constă în consumul principal de hrișcă și kefir pe o perioadă de câteva zile, până la o săptămână. Ca să o consumi corect, hrișca se pregătește prin fierbere sau, preferabil, prin înmuiere peste noapte în apă clocotită. Kefirul se consumă simplu și este recomandat să fie unul cu un conținut scăzut de grăsimi.

Se consumă trei mese principale pe zi, compuse din hrișcă și kefir. Poți alterna între consumul de hrișcă simplă, kefir simplu sau o combinație a celor două.

hrisca, kefir, dieta
Dieta cu hrișcă și kefir                                                                                                     Sursă: fotografie generată de DALL-E

Beneficiile dietei

Această dietă are și câteva beneficii. Printre acestea se numără pierderea rapidă în greutate. Planul alimentar promite pierderea a un kilogram pe zi.

Cele două alimente care sunt consumate zilnic au proprietăți de detoxifiere, astfel că aceasta dietă va ajuta la curățarea tractului digestiv.

Fibrele pe care le conține hrișca și probioticele din kefir ajută îmbunătățirea digestiei și previn constipația.

Riscurile dietei

Această dietă este destul de restrictivă și poate duce la dezechilibre nutriționale, dacă este folosită pe termen lung.

Pierderea rapidă în greutate este adesea urmată de efectul yo-yo. Acest efect poate fi extrem de frustrant. Dacă veți urma această dietă, este posibil ca ulterior să vă recăpătați greutate.

Deși kefirul este benefic pentru intestine, consumul lui în mod excesiv poate provoca disconfort digestiv.

Cum să ții o dietă sănătoasă?

Dacă îți dorești să scapi de kilogramele în plus, cel mai bine ar fi să îți schimbi stilul de viață. Ca să faci acest lucru care la carte și să reușești ce ți-ai propus, cel mai bine ar fi să apelezi la ajutorul unui specialist. Un consult nutrițional și un plan alimentar creat special pentru tine va face diferența.

Dacă totuși alege să încerci diete minune de pe internet, ai grijă să te documentezi cum trebuie înainte și să nu faci ceva care ar putea să te afecteze pe termen lung. De asemenea, trebuie să fii pregătit psihic și pentru efectul yo-yo care este tot mai des întâlnit, după aceste diete.