Iată niște ingrediente care te pot scăpa de firele albe, inestetice! Așadar, dacă le vei introduce în alimentația ta s-ar putea să ai mari surprize. Firele se vor diminua vizibil, asta dacă consumi cu strictețe ceea ce recomandă specialiștii.
10 ingrediente care te pot scăpa de firele albe
1. Fructele de pădure – Acestea sunt pline de antioxidanți, deci foarte benefice pentru sănătate în general. Mai mult, el e sunt bogate în vitamina C, care ajută la producția de colagen, esențială pentru creșterea părului sănătos, notează onlymyhealth.com.
2. Cereale integrale de toate tipurile sunt și ele benefice pentru păr și nu numai. Ele conțin fier și zinc.
3. Cartofii dulci – Aceștia sunt plini de nutrienți și vitamine esențiale. De asemenea, sunt bogați în vitaminele A, C și E, dar și în betacaroten. Și textura părului va fi altfel, odată cu consumarea cartofilor dulci. El va fi mai strălucitor și mai hidratat.
4. Morcovii – Și ei conțin betacaroten, acesta fiind foarte bun pentru podoaba capilară.
5. Mango – Fructele acestea ajută foarte mult la întărirea firelor de păr. Așadar, ele vor fi mai mult mai sănătoase și rezistente, potrivit Health Site.
6. Portocalele – Acestea au un conținut ridicat de vitamina C, dar și de acid folic, ceea ce va ajuta părul să se regenereze mult mai repede. Deci, odată ce mâncați aceste fructe zemoase și dulci, preveniți și firele albe.
7. Avocado – Cu ajutorul său se pot face tot felul de măști hidratante pentru păr. El conține atât biotină, cât și vitamina E. Un studiu din 2015Trusted Source a constatat că mineralele din uleiul de avocado, inclusiv potasiul și magneziul, pot sigila celulele cuticulei, deci părul va avea un aspect mult mai sănătos, conform Healthline.
8. Varza de Bruxelles este și ea bogată în vitamina E și ajută la aspectul părului.
9. Spanacul este bogat în fier, deci consumul lui în cantități mari va ajuta părul atât cu firele albe, cât și cu probleme ale scalpului.
10. Lintea – ea este bogată în cupru, dar conține și tirozinază, care este esențială pentru producția de melanină. A fost făcut și un studiu în anul 2012 privind consumul legumelor și fructelor care conțin cupru și apariția firelor cărunte.