De multe ori ducem o viață stresantă, care ne predispune la epuizare și pierderea concentrației, așadar iată 10 condimente care stimulează creierul! Specialiștii le recomandă, deoarece pot aduce beneficii asupra memoriei.

Tu știai de ele?

10 condimente care stimulează creierul

Odată cu trecerea timpului, viața noastră devine din ce în ce mai agitată, iar multitudinea de informații, de multe ori, se poate pierde. Așadar, iată ce poți consuma în acest sens:

1.Turmericul – Mulți cunosc acest ingredient pentru proprietățile sale. Pe lângă faptul că el reduce inflamația, specialiștii spun că turmerona, un compus din condiment, poate ajuta celulele creierului să se repare, notează UPMC.

Gustul său este unul aromat și poate fi folosit în orice preparat, începând de la carne, până la legume.

2.Salvia – Această plantă are un gust înțepător, care de multe ori nu este pe placul tuturor. Însă, în urma unui studiu realizat în anul 2017 a rezultat faptul că salvia conține compuși care pot fi benefici pentru funcția cognitivă și neurologică.

3.Piperul negru – El conține piperină, ea îmbunătățind memoria și funcția cognitivă.

Imagine reprezentativă pentru condimente. „Sursă:Fotografie generată de AI”

4.Ginkgo Biloba – Aceasta este răspândit mai ales în China, acolo unde oamenii cunosc foarte bine beneficiile lui. Mai mult decât atât, cercetătorii au spus că ingredientul poate îmbunătăți chiar funcția cognitivă la persoanele cu boala Alzheimer sau cu tulburări le cognitive ușoare, scrie Verry Well Mind.

El este folosit și pentru pacienții care suferă de depresie, deoarece ar da o stare de liniște.

5.Ashwagandha – Ingredientul ar da o stare de confort, de multe ori fiind regăsită și în pastilele pentru stres. Un studiu Trusted Source a ajuns la concluzia că acesta ar aduce la reducerea anxietății, potrivit Healthline.

6.Scorțișoara. Pe lângă celelalte beneficii pe care le aduce organismului, ea este bună și pentru îmbunătățirea sănătății mentale.

7.Menta- Potrivit unui studiu publicat în International Journal of Neuroscience, mirosul de mentă îmbunătățește memoria și concentrarea.

8.Gotu Kola – această plantă este cunoscută pentru proprietățile ei de a înlătura stresul oxidativ. De asemenea, consumul acesteia ar îmbunătăți concentrarea.

9.Ginseng – Și acesta provine din China, acolo unde extrem de răspândit. Studiile au demonstrat și în cazul acestuia că ginsenozidul protejează împotriva deteriorării memoriei, cercetarea fiind făcută pe șobolani, conform onlinelibrary.wiley.com. Numeroase medicamente pentru epileptici conțin ginseng.

10.Rosemary – Mirosul acestei plante ne poate ajuta să ne concentrăm mult mai bine la treburile zilnice.