Ești un fan al dulciurilor, dar nu vrei să te îngrași? Atunci ai ajuns unde trebuie. Mai jos îți vom prezenta rețeta virală de cheesecake cu doar 3 ingrediente, proteică și slabă în calorii. Este gata în câteva minute, iar gustul este de-a dreptul excepțional. Poate fi o gustare foarte bună înainte de sală, dar și când ai poftă să mănânci o prăjitură.

Rețeta virală de cheesecake cu doar 3 ingrediente

În ultimele săptămâni, pe Tik Tok a ajuns virală o rețetă de cheesecake proteic și slab în calorii care se prepară din doar 3 ingrediente. Acest desert este extrem de bun la gust și seamănă cu un cheesecake clasic. Pe lângă asta, nici măcar nu conține zahăr. Iată cum îl poți prepara!

  • 500 de grame de iaurt grecesc 2% grăsime
  • 70 de grame de amidon de porumb
  • 5 ouă
  • îndulcitor, fructe de pădure (opțional)
cheesecake,reteta, 3 ingrediente
Rețetă de cheesecake                                                                                                    Sursă: fotografie generată de DALL-E

Tot ce trebuie să faci este să amesteci ingredientele menționate anterior și să le pui într-o tavă cu hârtie de copt. După ce ai turnat aluatul în tavă, poți adăuga și fructele de pădure, dacă îți dorești. Apoi, dă tava la cuptor pentru aproximativ o oră, la 180 de grade. Atenție, cuptorul trebuie să fie preîncălzit și nu cu ventilație. Îți recomandăm să folosești o tavă dreptunghiulară, asemenea unei tăvi de cozonac. După ce cheesecake-ul s-a copt, scoate-l din tavă și lasă-l să se răcească. Apoi, este numai bun de servit.

Trucuri pentru un cheesecake perfect

Ca cheesecake-ul tău să iasă perfect, trebuie să ții cont de câteva aspecte:

  • Încearcă să nu deschizi ușa cuptorului în timp ce acesta se coace pentru că prăjitura se va lăsa.
  • În cazul în care alegi să pui fructe de pădure pe deasupra, înainte de coacere, ai grijă să nu pui o cantitate foarte mare.
  • Dacă alegi să pui orice fel de îndulcitor, nu pune o cantitate foarte mare pentru că se va pierde gustul esențial al prăjiturii.
  • Nu o consuma fierbinte pentru că nu îi vei putea simți gustul așa cum trebuie.