Cei mai mulți turiști sunt în căutarea nonconformismului atunci când vine vorba de vacanțele lor. Aceștia își doresc o experiență inedită pe care să nu o uite prea curând, iar în continuarea articolului vă prezentăm cele mai neobișnuite hoteluri din lume.

În ultimul timp, turiștii caută cele mai neobișnuite forme prin care să nu uite de vacanța lor prea curând. Așadar, mulți aleg să se cazeze în locuri inedite, cum ar fi  case în copaci, nave spațiale, avioane, epave din deșert, hoteluri subacvatice și igluuri.

Iată unele dintre cele mai neobișnuite hoteluri din lume!

Unde se află cele mai inedite hoteluri?

Unul dintre locurile inedite unde trebuie să ajungeți măcar o dată în viață este Treehotel, din Suedia. Acesta se află ascuns într-o pădure de pini, în orașul Harads și dispune de 7 „camere în copaci”, informează The Telegraph. Printre ele se numără Cabin, o casă asemănătoare unei capsule de sticlă. De asemenea, unitatea de cazare are și o saună în copac.

No Man’s Fort, din Portsmouth, Anglia se numără printre cazările mai diferite. Practic, turiștii pot sta într-un fort din epoca victoriană, construit inițial între 1867 și 1880 pentru a proteja Portsmouth de un atac al lui Napoleon al III-lea. Mai apoi, a fost transformat într-un hotel de lux, cu 23 de dormitoare, o suită de tip penthouse cu spa, club de cabaret, baruri, restaurante și jacuzzi.

hoteluri ciudate din intreaga lume
Hoteluri neobișnuite din întreaga lume. Sursă: Fotografie generată de AI

The Dog Bark Park Inn, din Idaho, Statele Unite ale Americii este locul ideal pentru iubitorii de câini. Pensiunea este situată în interiorul unui beagle, mai scrie sursa citată mai sus.

Desigur, și iubitorii de senzații tari au variante multiple atunci când merg în vacanță. Una dintre opțiuni este Icehotel, din Jukkasjärvi, Suedia. Acesta a fost construit cu mai bine de 20 de ani în urmă, iar în fiecare noiembrie, gheața din râul Torne este topită pentru a fi refăcut hotelul.

Dacă vă doriți să vedeți aurora boreală, Arctic TreeHouse Hotel, din Rovaniemi, Laponia finlandeză este locul perfect. Acesta este construit pe un deal la Cercul Polar și conține numeroase cabane cu ferestre largi orientate spre nord.

Apartament de lux într-un avion. Unde se află?

Totodată, un avion poate fi locul perfect pentru a petrece câteva nopți. Jumbo Stay se află pe Aeroportul Stockholm Arlanda, din Suedia. Aparatul de zbor datează din jurul anului 1976, iar cea mai bună cameră este un apartament de lux din cabina de pilotaj, cu vedere panoramică.

Și în România va exista un astfel de avion, care va transformat însă într-un restaurant. El va di deschis în curând, în apropiere de Cetatea Șiria.