Numărul rechinilor din întreaga lume este unul foarte mare, aproximativ 500. Cu toate acestea, numai o parte din ei sunt considerați foarte agresivi și periculoși. Iată care sunt cele mai periculoase specii de rechini.
În momentul în care auzim de rechini, cu toții suntem îngroziți. Ei nu au cea mai bună reputație și inspiră frică de fiecare dată. Cu toate că de-a lungul timpului au avut loc destul de multe evenimente neplăcute care îi aveau ca personaje principale, acest lucru nu se întâmplă atât de des pe cât ne-am gândi.
Marele rechin alb
Dacă vorbim despre rechini periculoși, marele rechin alb ar trebui să fie cu siguranță una dintre variantele care ne trec prin minte. De-a lungul timpului au avut loc 333 de atacuri asupra oamenilor, iar din păcate, 52 dintre ele au fost fatale.
El poate fi găsit în Oceanul Pacific, Atlantic și Indian. De cele mai multe ori acesta stă în apele foarte adânci ale platformei continentale.
Rechinul tigru
În momentul în care este mai tânăr, acest rechin are câteva dungi întunecate pe corp, iar de acolo îi provine și numele. Odată cu trecerea timpului, acestea dispar, dar numele rămâne același.
După marele alb, acesta este pe locul 2 în topul celor mai periculoși rechini. El poate fi văzut în apele mărilor temperate, tropicale și subtropicale. Specia înoată în Golful Mexic, America de Sud, Africa, China, Hong, India, Australia și Indonezia.
Acești rechini au o forță a maxilarului foarte mare, mai exact, 6.000 de newtoni, ceea ce înseamnă de 6-7 ori mai mult decât un om. Se știe despre ei că în mod normal nu mănâncă oameni, dar dacă îi atacă, se desprind ușor când realizează că nu sunt prada lor de zi cu zi.
Rechinul cu vârf negru
Această specie de rechini se pot vedea pe Golful Mexic și în apele din Virginia prin Florida. Pe lângă toate acestea, un lucru probabil mai puțin cunoscut despre ei, este că în momentul în care se hrănesc, ies din apă.
Ei preferă apa limpede și nu foarte adâncă. Atacul durează cam 30 de secunde și cu toate că nu prezintă o amenințare atât de mare pentru oameni, au existat mai mult de 40 de atacuri asupra persoanelor.
Din fericire, acest rechin nu a luat viața nimănui, iar oamenii care au fost răniți de către el au supraviețuit.
Rechinul ciocan
Pe întreg Pământul există nouă specii diferite de rechin-ciocan, iar cea mai mare se numește chiar marele rechin-ciocan.
Aceștia sunt cunoscuți pentru ochii în părțile laterale ale capului, gurile mici și forma capului care este asemănătoare cu a unui ciocan.
Rechinii aceștia se găsesc în apele Golfului Mexic și pe coastele atlantice ale Floridei. Cu toate că despre aceasta se spune că este cea mai periculoasă specie dintre cele 9, oamenii nu sunt principala lor pradă.
Chiar dacă le-a lungul timpului au existat mai multe atacuri asupra oamenilor, niciunul nu a fost fatal.