Mulți au rămas uimiți la pozele inedite din acel loc, însă nu știu exact unde poate fi văzută „Marea de stele”. Ei bine, aceasta este de fapt un fenomen care are loc în Maldive.

Unde poate fi văzută „Marea de stele”?

Vaadhoo, Maldives este locul ideal pentru observarea bioluminescenței. Mai exact,  fenomenul poate fi admirat oricând între lunile Aprilie și Octombrie, atunci când fitoplanctonul bioluminescent numit Lingulodinium polyedrum sclipește asemenea unor stele, potrivit atlasobscura.com. Cam după 2 ore după ce apune soarele, totul începe să sclipească.
Acest atol nu este singurul unde poate fi admirat acest spectacol al planctonului, ci se poate vedea oriunde. Chiar și în Regatul Unit a mai avut loc un astfel de fenomen.
Unii ar spune că pozele sunt editate, însă nu, totul e adevărat.
„Când oamenii spun că vor să vadă Marea Stelelor din Maldive, ei cer de fapt să vadă o reacție chimică – este vorba de plancton bioluminescent”, a declarat biologul Lauren Arthur, conform BBC.
Inițial, maldivienii s-au temut de acest fenomen, însă mai apoi au considerat totul ca pe un semn. Ei numesc „Marea de stele”, „Redhan lun”, notează visitmaldives.com.
Sute de turiști merg în Maldive în perioada menționată pentru a putea surprinde spectacolul! Unele agenții de turism de pe insulă fac și fel de excursii. Spre exemplu, atunci când are loc fenomenul o experiență inedită este snorkelingul.

Când să mergeți în Maldive?

Dacă planificați o vacanță de vis în Maldive trebuie să știți că perioada perfectă este din luna decembrie până în aprilie. Într-adevăr, atunci prețurile la biletele de avion sunt mai ridicate, însă nu riscați ca vremea să fie ploioasă.

Aici sunt 1,192 insule nelocuite și 200 locuite, așadar aveți de unde alege. Cele de localnici sunt mult mai ieftine față de resorturi.

Un lucru ideal ar fi să nu alegeți doar una singură, deoarece fiecare este minunată în felul ei. Cu siguranță de plictiseală nici nu se pune problema, deoarece sunt o mulțime de activități pe care le puteți face aici. Printre ele se numără: plimbările cu barca, înotatul cu balenele, cu rechinii, cu țestoasele și pisicile de mare. De asemenea, puteți admira delfinii, dar și coralii.

Totodată, a fost creată și o insulă artificială, Hurhumale, care atrage mulți curioși.