Triunghiul Bermudelor a pus foarte mulți oameni pe gânduri, iar adepții teoriilor conspirației sunt de părere că principalul motiv pentru care multe avioane și vase au fost văzute acolo pentru ultima dată este unul supranatural.

Cu toate acestea, un om de știință din Australia nu s-a lăsat și a cercetat până a putut veni cu o explicație în față curioșilor, conform FoxNews.

Care este adevărul din spatele Triunghiului Bermudelor

Această întindere a Oceanului este numită „Triunghiul Diavolului” și se află între Florida, Insulele Bermude și Puerto Rico. Este foarte sensibilă atunci când vremea se schimbă brusc și condițiile de navigare devin din ce în ce mai complicate.

Karl Kruszelnicki, un cercetător australian, a dezvăluit că adevărata explicație nu este legată de nimic supranatural, ci problema este una de „probabilitate”, conform Popular Mechanics.

„Numărul de vase și avioane care au dispărut în Triunghiul Bermudelor este același ca în orice altă parte a lumii din punct de vedere procentual”, a spus acesta pentru The Independent.

Nu este prima dată când Kruszelnicki vorbește despre acest subiect și de fiecare dată a vrut să scoată în evidență faptul că erorile umane și condițiile meteo, care nu au fost cele mai bune, au avut legătura cu acele dispariții.

Toate disparițiile care au avut loc în Triunghiul Bermudelor i-a făcut pe oameni să își pună multe întrebări și să se întrebe ce se întâmplă, de fapt, acolo. Chiar și zborul 19 nu a mai fost văzut din anul 1945 ar fi din cauza condițiilor meteo, conform lui Kruszelnicki.

Care este adevărul din spatele Triunghiului Bermudelor?
Care este adevărul din spatele Triunghiului Bermudelor? Sursă: Fotografie generată de AI

Ce spune NOAA despre acest lucru

Zborul 19 a reprezentat un grup în care erau cinci aeronave Navy Avenger ale Marinei Statelor Unite ale Americii. Acestea au dispărut și nu au mai fost văzute niciodată în timp ce zburau în largul coastei Floridei, pe 5 decembrie 1945.

Asociația Națională Oceanică și Atmosoferică (NOAA) consideră  ipoteza lui Kruszelnicki, iar într-un raport din 2010 au scris că: „Nu există nicio dovadă că disparițiile misterioase ar avea loc cu o frecvență mai mare în Triunghiul Bermudelor decât în oricare altă zona mare și foarte circulată a oceanului.”

NOAA este de părere că cea mai bună explicație este legată de condițiile de mediu, pentru că nu ar exista alt motiv de dispariție în Triunghiul Bermudelor. Ei au pus accentul pe curentul oceanic Gulf Stream din cauza căruia schimbările de vreme sunt foarte violente.

Insulele din Marea Caraibilor sunt într-un număr foarte mare, iar din acest motiv navigarea în acea zonă este foarte dificilă. Anomalia magnetică indică nordul geografic în loc de nordul magnetic, iar din acest motiv navigatorii sunt confuzi.

„Marina SUA și Garda de Coastă a SUA susțin că nu există nicio explicație supranaturală pentru dezastrele petrecute în largul oceanului”, a scris NOAA.