Nu mulți au auzit de ea, însă povestea Babei Anujka este de-a dreptul înfricoșătoare. Pe numele său real, Ana Draksin sau vrăjitoarea Banatului, femeia, deși inocentă ar fi făcut fapte îngrozitoare.

Așadar, ea a fost prima și cea mai prolifică criminală în serie din fosta Iugoslavie și, probabil, și una dintre cele mai prolifice criminale în serie din lume, potrivit Index.

Care este povestea Babei Anujka?

Aproximativ 150 de persoane ar fi fost otrăvite de această femeie, care potrivit unor surse ar fi fost româncă. Mai precis în anul 1837 s-a născut într-o familie de crescători de vite.

În urma acestor fapte, Anujka ar fi fost prinsă abia la vârsta de 90 de ani și condamnată la 15 ani de închisoare. Desigur, ea a avut posibilitatea de a-și motiva faptele. Cel mai probabil totul a fost răzbunare. Pe când avea 20 de ani, un ofițer ar fi infectat-o cu sifilis, moment în care a renunțat la tot. Peste ani s-a căsătorit cu un țăran, căruia i-a dăruit 11 copii, însă 10 au murit de tineri.

După ce și soțul ei a încetat din viață, s-a apucat de vrăjitorie și de vânzarea unor licori. Pentru un remediu se plăteau în jur de 2.000 – 5.000 de dinari.

„La prima vedere, era o bătrână drăguță, dar la a doua, a treia sau a cincea privire, era o otrăvitoare și vrăjitoare periculoasă. De foarte multe ori, nici măcar nu-și cunoștea victimele. Pe de altă parte, mai credea și că de fapt îi ajuta pe oameni să-și rezolve problemele”, scrie Djarmati în cartea sa, conform sursei citate.

Nu doar ea proceda așa, ci a mai atras în jurul ei și alte adepte. În realitate ele ar fi fost și cele care ar dat-o de gol că vinde otravă și face atât de mult rău. Cele mai multe victime era bărbați, scrie Vocal Media. Moartea lor nu era bruscă, deoarece mai întâi se simțeau rău câteva zile. Respectiva porțiune conținea arsenic și toxine vegetale, mai notează sursa de mai sus.

Doar 8 ani ar fi stat în închisoare, ea fiind eliberată din cauza vârstei înaintate. În anul 1938 ea a decedat în Vladimirovac, din cauza demenței. În realitate, poveștile despre acest personaj ar fi numeroase, însă nimeni nu știe dacă sunt neapărat și adevărate.