Arsurile ne pot da, adesea, bătăi de cap, mai ales atunci când creme scumpe pe care le cumpărăm din magazine nu își mai fac efectul. Ei bine, dacă și tu te confrunți cu această problemă, ai ajuns unde trebuie. Mai jos îți cum dezvălui cum poți să-ți tratezi arsurile cu miere! Pielea ta se va vindeca într-un timp record.

Cum poți să-ți tratezi arsurile cu miere

Mierea aflată într-o formă pură și proaspătă poate să vindece cu ușurință arsurile ușoare, datorită proprietăților pe care le are. Aceasta se poate transforma într-un agent de vindecare destul de versatil. Pe lângă asta, este un remediu natural și destul de accesibil la preț, în comparație cu cremele pe care le achiziționăm din farmacii. Iată ce proprietăți benefice vindecării arsurilor are aceasta!

  • Proprietăți antibacteriene; acestea atrag umiditatea din mediul înconjurător și deshidratează bacteriile, ceea ce accelerează procesul de vindecare.
  • Aciditate ridicată (cu un pH mediu de 4,4); datorită acestei proprietăți poate inhiba colonizarea și infecția rănilor.
  • Conținutul ridicat de zahăr al mierii are un efect osmotic care împiedică dezvoltarea bacteriilor.
  • Mierea conține antioxidanți atât apoși, cât și lipofili, care pot diminua deteriorarea celulelor și inflamația.
  • Peroxidul de hidrogen prezent în miere este produs continuu de enzime și rămâne sub nivelul care provoacă efecte inflamatorii, ceea ce ajută la promovarea activității antibacteriene.
miere, beneficii, rana
Cum poți vindeca arsurile cu miere?                                                                             Sursă: fotografie generată de DALL-E

Când aplicăm mierea pe o arsură aceasta sigilează zona și previne atacul microbilor, menține hidratarea arsurii și astfel vindecă rapid rana. Tot ce trebuie să faci pentru ați vindeca rănile cu miere este să aplici un strat peste zona afectată, imediat după ce te-ai ars. Ulterior, vei vedea cum aceasta se vindecă.

Mierea de Manuka este considerată cea mai eficientă

De-a lungul timpului, specialiștii au descoperit că mierea de Manuka are proprietăți antibacteriene excepționale, astfel că aceasta este cea mai potrivită pentru tratarea arsurilor.

Ca să puteți beneficia de toate proprietățile ei, este recomandat să aplicați un strat generos pe zona afectată de arsură și să o acoperiți cu un bandaj sau o folie alimentară de bucătărie. Acest proces trebuie repetat de 2 ori pe zi până când pielea revin la normal.