Îndepărtarea petelor de pe haine este o sarcină foarte dificilă. Cineștie.ro îți vine în ajutor cu mai multe metode simple de a scoate pete.

Petele de pe haine pot fi o corvoadă pentru oricine. Multe dintre ele devin foarte greu de scos, iar mulți dintre noi nu mai știu la ce să apeleze pentru le reda strălucirea de altă dată. Iată ce poți folosi pentru a avea haine curate!

metode curatare pete
Sursă: Fotografie generată de AI

Metode simple de a scoate petele

Mulți dintre noi ne gândim atunci când pătăm un tricou, fie o pereche de pantaloni preferați, dacă mai merită să păstrăm acel obiect vestimentar, sau dacă facem tot posibilul pentru a-l curăța. Întâi de toate trebuie să ne informăm cu privire la materialul din care este confecționat articolul, iar mai apoi să trecem la treabă.

De exemplu, țesăturile sintetice sunt mult mai ușor de curățat. Tot ce trebuie să faceți este să înmuiați pata într-o soluție de 1 litru de apă caldă, ½ linguriță de detergent pentru vase și 1 lingură de oțet alb timp de 15 minute, scrie Libertatea. Dacă totuși murdăria persistă, trebuie să folosiți un burete și alcool.

Aceeași metodă poate fi folosită și în cazul produselor de bumbac, însă trebuie insistat cu apă fierbinte.

metode simpel curatare pete
Sursă: Fotografie generată de AI

4 trucuri prin care petele pot fi îndepărtate cu ingrediente naturale

  1. Bicarbonatul de sodiu: se amestecă câteva lingurițe de bicarbonate și se amestecă cu apă, până când se va obține o pasta. După ce amestecul a fost pus pe pată și s-a frecat totul cu o periuță, se poate clăti normal, sau la mașina de spălat, potrivit Ce se întâmplă doctore.
  2. Sucul de lămâie: câteva picături de lămâie amestecate cu apă pot fi soluția ideală pentru pete
  3. Apa oxigenată: La fel ca și în cazul celorlalte preparate, apa se amestecă cu apă și se lasă să acționeze 15-20 minute pe haine. Această metodă poate fi folosită doar pe hainele albe!
  4. Aspirina: se zdrobesc câteva comprimate și se amestecă cu apă până la formarea unei paste. Această metodă este ideală în special pentru petele de culoare galbenă.